Drugi športi

Superbike: Razgatlioglu na prvi dirki pometel s konkurenco

Donington , 13. 07. 2024 15.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
J.B., A.M.
Komentarji
3

Karavana razreda Superbike se ta konec tedna mudi v Donington Parku na VN Velike Britanije. Po sobotnem sporedu vse kaže na to, da bo Toprak Razgatioglu nadaljeval s prevlado v letošnji sezoni, saj je zmagal tako v kvalifikacijah, kot tudi na prvi dirki.

SBK Velika Britanija
SBK Velika Britanija FOTO: VOYO

Toprak Razgatlioglu je na kvalifikacijah povsem deklasiral tekmece, saj jih je za seboj pustil za več kot pol sekunde. Bil je edini, ki se je spustil pod mejo 1:25 s časom 1:24,629. Drugi je bil Nicolo Bulega, tretji pa ljubljenec domačih navijačev Scott Redding

Nekdanji član karavane motoGP je v izjavi po kvalifikacijah obljubil, da bo skušal na dirki narediti še korak naprej in se pomeriti celo za zmago. Bulega za njim ni skrival, da v Donington Parku še išče prave občutke. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Podobno sliko kot na kvalifikacijah smo spremljali tudi na prvi dirki. Turški dirkač je takoj po začetku dirke prevzel vodilni položaj, katerega do konca dirke ni izpustil iz rok. Čez ciljno črto je pridirkal več kot 11 sekund pred drugouvrščenim Alexom Lowesom, Alvaro Bautista pa je zasedel tretje mesto. Bulega je s slabimi 15 sekundami zaostanka končal na četrtem mestu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

The Marquez
15. 07. 2024 10.03
7 kg na motor od Razgatioluja in Bmw-jev prototip,ki ni niti vec podoben cestnemu. Treba dat vse podatke
Severin Jadrnica Želja
13. 07. 2024 18.51
Pol sekunde na krog. Mojster!
sektor1
13. 07. 2024 16.32
+1
Majstr se pelje z bmfom k grof 💪