Drugi športi

Štiri tedne po operaciji se je Novak Đoković uspešno vrnil na 'sveto travo'

London, 02. 07. 2024 19.00 | Posodobljeno pred dvema dnevoma

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković se je po poškodbi kolena uspešno vrnil na teniška igrišča. V prvem krogu turnirja za grand slam v Wimbledonu je drugi nosilec brez kakršnih koli težav s 6:1, 6:2 in 6:2 premagal Čeha Vita Koprivo.

Novak Đoković se je poškodoval na turnirju v Parizu, moral je na operacijo, dolgo časa se ni vedelo, ali bo v Wimbledonu sploh lahko nastopil.

Čeprav se je pred začetkom nekoliko bal, kako se bo na igrišču odzvalo koleno, pa proti kvalifikantu ni kazal nelagodja. V vseh treh nizih je po dvakrat odvzel servis tekmecu, 123. igralcu sveta, storil le 16 neizsiljenih napak, kar 90 odstotkov točk pa je osvojil na svoj servis. Tako se je še devetnajstič uvrstil v drug krog turnirja na "sveti travi", ki ga je doslej dobil že sedemkrat.

Novak Đoković je pred Wimbledonom dejal, da s kolenom nima večjih težav. Po predstavi v prvem krogu sodeč, je očitno temu res tako.
Novak Đoković je pred Wimbledonom dejal, da s kolenom nima večjih težav. Po predstavi v prvem krogu sodeč, je očitno temu res tako. FOTO: AP

"Bilo je zelo dobro. Zelo sem zadovoljen z načinom, kako sem se danes gibal na igrišču. Pred tekmo nisem vedel, kaj naj si mislim, treningi se precej razlikujejo od uradnih tekem, zato sem izjemno vesel, kako sem igral in kako sem se danes počutil," je bil s predstavo zadovoljen zmagovalec 24 turnirjev za grand slam.

Brez večjih težav se je v drugi krog že uvrstil tudi četrti nosilec Nemec Alexander Zverev, s 6:2, 6:4 in 6:2 je ugnal Španca Roberta Carballesa. Napredovala sta tudi sedmi nosilec Poljak Hubert Hurkacz in deveti nosilec Avstralec Alex de Minaur, slednji je rojaka Jamesa Duckwortha premagal po treh podaljšanih igrah. Številka šest na svetovni lestvici ATP Andrej Rubljev pa je po štirih nizih (6:4, 5:7, 6:2, 7:6) presenetljivo izgubil proti 122. igralcu sveta Argentincu Franciscu Comesani.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jedupančpil
02. 07. 2024 19.54
-2
ti pejd pa ze u penzion
iziizi
02. 07. 2024 19.40
+2
bravoooooo toooo daj jim vetra pokaži kdo je najboljši