Drugi športi

Start pokala Amerike šele v petek?

Valencia, 10. 02. 2010 12.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Prireditelji najstarejšega športnega pokala na svetu, jadralskega pokala Amerike, so v ponedeljek premaknili start na sredo, a tudi danes se boj ne bo začel.

Jadralci na pokalu Amerike tudi danes ne bodo jadrali. Po ponedeljkovi odpovedi prve regate zaradi bonace je odpoved zaradi prevelikih valov sledila tudi danes. Prireditelji tega s 159 leti tradicije najstarejšega športnega pokala na svetu, kjer se merita Švicarski Alinghi, branilec naslova, in BMW Oracle iz ZDA, bodo znova poskusili v petek.

BMW Oracle-3
BMW Oracle-3 FOTO: Reuters

V ponedeljek je bilo vetra na jadralnem polju na morju med Valencio in Ibizo za jadranje premalo, v sredo so organizatorji zaradi premočnega vetra odpovedali trening, danes pa jadrnici na morje nista krenili zaradi prevelikih valov. Sprva so organizatorji start le premaknili, a so ga morali nato zaradi slabih razmer dokončno odpovedati. Prvi plov naj bi bil tako na sporedu šele v petek.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sottozero
10. 02. 2010 13.40
Višji valovi sp prednost za trimaran ORACLE...in če omenimo še krmarja Russela Coutsa...bi bil Oracle v prednosti... Tu pa je v igri "politika", ki išče "šajbo" za katamaran Alinghi...