Drugi športi

ŠRC Pokljuka dobiva obliko

Ljubljana, 02. 09. 2008 16.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ministrstvo za šolstvo in šport ter Smučarska zveza Slovenije sta podpisala pogodbo o sofinanciranju Športno-rekreativnega centra Pokljuka.

Celotna naložba je vredna skoraj 10 milijonov evrov, več kot 6,5 milijona evrov pa bo prišlo iz evropskih strukturnih skladov. Minister za šolstvo in šport Milan Zver je od podpisu pogodbe poudaril, da je bila Pokljuka najbolje pripravljen in ovrednoten projekt med tistimi, ki so kandidirali za črpanje evropskih sredstev za športno infrastrukturo in obenem poudaril pomen tega centra za razvoj slovenskega športa.

Podrobneje je projekt predstavil Stane Valant, ki je poudaril, da je prenova Pokljuke nujna, če želi Slovenija obdržati tekmo za svetovni pokal, ki je tudi priložnost, da smučarski šport v Sloveniji dobi nekaj dodatnih sredstev. "Pokljuka bo končno dobila primeren športno-rekreativni objekt. Vesel sem, ker je bila v projektu posebna pozornost namenjena tudi okolju. Hvala obema ministroma, ministru Zveru in ministru za obrambo Karlu Erjavcu, ki sta pomagala pri realizaciji tega projekta," je med drugim poudaril Valant.

Sicer dela na Pokljuki že potekajo. Začasne montažne objekte, ki so na Rudnem polju zrasli za potrebe biatlonskega svetovnega prvenstva 2001, so delavci že odstranili in opravili izkop za temelje novega centra. Projekt naj bi bil končan avgusta prihodnje leto. "Imamo že majhno zamudo, saj smo želeli glavnino gradbenih del opraviti že letos. Mudi se nam predvsem zaradi tekme svetovnega pokala," je še povedal Valant, minister Zver pa je opozoril na stroge evropske kazni pri morebitnih zamudah ob izvedbi projekta.

Nov center na Pokljuki ne bo namenjen le biatlonu, ampak tudi drugim športnikom in rekreativcem. Osnovni objekt bo imel med 55 in 60 ležišč, restavracijo, fitnes in drugo infrastrukturo, ki bo namenjena sami izvedbi biatlonske tekme, kot so reporterske kabine, tiskovno središče itd. Ob centru pa naj bi nastala tudi tako imenovana pokljuška vas, 24 hišic, ki bodo replika pokljuških stanov, a se je pri izvedbi slednjega zapletlo, čeprav predsednik Zbora za biatlon Peter Zupan upa, da bo ta projekt na Pokljuki nastal v drugi fazi prenove centra. Pokljuška vas je bila vedno predstavljena tudi kot dodatna ponudba hotelskim zmogljivostim višjega ranga, ki jih je dovolj na Bledu in okolici.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.