Drugi športi

Špiler in Gajič zapuščata Zlatorog

Celje, 03. 03. 2009 12.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Iz RK Celje Pivovarna Laško so sporočili, da bosta po koncu sezone klub zapustila dva slovenska reprezentanta, David Špiler in Dragan Gajič.

Najboljši slovenski rokometni klub in igralca David Špiler ter Dragan Gajič so dosegli medsebojni dogovor, po katerem imata igralca po koncu tekoče tekmovalne sezone proste roke pri iskanju novega kluba. Dogovor je bil sklenjen sporazumno.
 

Dragan Gajič
Dragan Gajič FOTO: Damjan Žibert

Čeprav so se govorice o odhodu Davida Špilerja in Dragana Gajiča pojavile že pred dnevi, RK Celje Pivovarna Laško pred dokončno sklenjenim dogovorom ni želel objavljati oziroma potrditi te informacije. Medtem ko je bil dogovor s prvim sklenjen sredi prejšnjega tedna, je bil dogovor z Gajičem sklenjen včeraj.
 

David Špiler
David Špiler FOTO: Damjan Žibert

V RK Celje Pivovarna Laško so že pred časom objavili, da so zaradi zmanjšanja proračuna primorani spremeniti pogodbene obveznosti vseh zaposlenih v klubu. Z vsemi potekajo individualni razgovori in usklajevanja. David Špiler ter Dragan Gajič na nove pogoje nista pristala, obenem pa sta oba izrazila željo po odhodu v tujino, kjer bosta najverjetneje nadaljevala kariero. Klub je tako z obema dosegel medsebojni dogovor, po katerem bosta David Špiler in Dragan Gajič, ki sta imela sicer sklenjeno pogodbo do konca sezone 2010/2011, ob koncu tekoče tekmovalne sezone prosta igralca in si bosta lahko poiskala novega delodajalca. 
 

Podobno možnost medsebojnega dogovora in prekinitev sodelovanja po koncu sezone Celje Pivovarna Laško ponuja vsem igralcem, ki na nove pogoje niso pristali in se v prihodnosti ne vidijo v klubu.
 

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Natalija Naty 1
05. 03. 2009 16.31
celan....kolker sem informirana so takrat ko so se borili za harboka nemci zahtevali 600.000E...Zao so prvič prekinali...Logično pa je, da se ne more Celje zdej o teh vsotih pogovarjat Zorman pa vem da je prost igralec, sam v tem, da ga pripeljejo ne vidim smisla, po moje bi bilo boljše, da se za letos sprijaznemo,da smo tam kjer smo in začnemo počasi sestavljat ekipo ne iz starih "asov" pač pa eno dobro mlado ekipo k mamo ful velik kvalitetnih mladih igralcev ( npr gregorc,mlakar,ščurek, itd..) ne vem tak jst mislim..Mogoče bi pa bilo za spremembo fajn probat z mlado ekipo, ki je željna boja na igrišču in zmag.Z Zormanom se mi zdi, da ne bi blo najboljš...to je moje mnenje. lp
celan
03. 03. 2009 17.24
600.000 evrov odškodnine za koga natyuros???? za Zormana ali Harboka????? Kolikor je znano, je Zorman prost igralec in za njega ni izpisana odškodnina, ker ima proste roke tako kot Špiler in Gajič!!! Harboka vrednotijo na nekaj več kot 150.000 € odškodnine!!! tako da 600.000 € je mal prekruta številka in itak se ve da z takimi igralci kii imajo takšne odškodnine se Celje ne more pogovarjat!!
Natalija Naty 1
03. 03. 2009 16.54
ps: vkolikor sem pa jaz slišala od harboka ima pa on ful željo pridet nazaj samo je rekel da je še vse ODPRTO...meni samo zorman gre v nos...ostali so ok...sam mislim da klub ne bop plačal odškodnine 600.000 E k ni denarja....upam da zormana ne bo.
Natalija Naty 1
03. 03. 2009 16.49
škoda...ampak kar pa preberem zdaj da zorman nazaj...ma hvala lepa, to pa res ni logično! poba je star 29 let mogoče še je dober sam tako dober pa spet ni! ne moreš pripeljati takega igralca v klub k prvo kot prvo je predrag drugo kot drugo odnos do kluba CPL v prejšnih letih je bil porazen!!! za vsako sranje ga pa tudi ne rabimo! MAMO DOST KVALITETNIH MLADIH IGRALCEV, KI BI PA MOGOČE RADI IZKORISTL PRILIKO PA JO ZARADI TAKIH NE MOREJO...jaz sem odločno proti Zormanu! Ljudje mormo pa se tud zavedat, da zmeraj ne more bit vse idealno...Če smo navijači stojimo ob strani klubu tud v teh časih ko gre vse navzdol.Zormana prosim pa res ne! Je furlan tudi zelo dober!!! SAMO MALO VEČ PRILIKE NAJ DOBI PA BO.za gajiča in špilerja mi je žal ampak, če se nista odločila se pač nista...upam da jima rata v tujini! TO JE MOJE MNENJE! LP
mathia
03. 03. 2009 16.45
Hmmmm, za Kavtičnika vem da odhaja ... To 100%... Glede na to da so Gajiča odhaja, bodo rabli krilo. Neke šanse so ja... Sam vprašanje kolko kaj košta. Zorman je pa že itak skor 100% v Celje glede na to da odhaja organizator igre Špiler, pa še potrdili so pregovore. Harbok je pa v Rhein-u nezadovoljen zarad minutaže, s tem pa tud tiso kolk je dobu šans, ni blo neki preteranega dokazovanja. Pa še sam je izajvu da bi se vrnu v Slovenijo.
Miha P 1
03. 03. 2009 16.06
ke_onda če bi to res blo... bi blo super :) Samo dvomin oz skoraj 100% sem da Kavtičnika nebo... Za Harboka so že rekli da je predrag, Pajovič nima glih interesa priti nazai, tak da bo vrjetno edini izmed teh Zorman. Omenjata se še brata Žvižej.. Bomo videli
Aljaz-z
03. 03. 2009 15.49
škoda mi je gajiča...glede na to da hočjo zormana prpelat je pa po eni strani prou da špiler gre(isto igralno mesto)
chema
03. 03. 2009 15.44
škoda za oba da greta,,,,,ampak če bodo prišli tako kot se govori zorman,pajovič,harbok in kavtičnik pol nismo nč zgubli.
Miha P 1
03. 03. 2009 15.26
Šk0da za 2 solidna slovenca. Upam da ima uprava pripravljene kakšne okrepitve, ker če ne so res idioti. Špilerja in Gajiča pa po eni strani moremo razumeti ker če sta lani podpisala (podalšala) pogodbe in so jima obljubili XX denarja samo da nista odšla, letos pa jima hočejo vzet do 40% ... to ni po eni strani fer do njiju oz do nikogar. Pogodba je pogodba.
celan
03. 03. 2009 14.25
Povsem pričakovana poteza kluba, saj se je videlo da je že neki časa nekaj narobe z tema fantoma.... Ni blo pravega odnosa do igre, neki sta hotla ignorirat in forma je padla, če pa ne morta sprejet minimalnega zmanjšanja pogodbe pol pa tud ne vem.... Naj greta, nezadovoljnega igralca ni dobro imeti u klubu!! Ja zdej če je šou Šplier, potem je tu skoraj že use zmenjeno z Zormanom, ker drugače ga nebi kar tako dal!! Glede Gajiča se je vedelo da je na seznamu Tislja, ker fant nima prave kondicije, niti pravega odnosa do dela... Neki je pa tudi res, da če nebi imel uzad že dokaj dodelane druge pogodbe z okrepitvami, jih nebi pustil, ker dejstvo je da poleg Furlana sedaj Celje nima pravega igralca ki lahko organizira napad... Kojić je pa dobil malo premalo možnosti... tako da mislim da imajo za oba igralca že ogledane okrepitve!! Lp!
IcH92
03. 03. 2009 14.05
upam d pride zorman p harbok...
Miha Daj?man
03. 03. 2009 14.01
kaj jim je slabo zaj pa še kozlina pa tak več taprave ekipe ni mater sn jezn
dolly040
03. 03. 2009 13.33
ja men je tud škoda gajiča... ah ja bomo vidli če bo prišlo do dogovora z zormanom in harbokom... držimo pesti...
car111
03. 03. 2009 13.25
Pa najbolje da še neha Kokšarov pa da bo ekipa ravno za 7 mesto.
Janez Korošec
03. 03. 2009 13.23
škoda za Gajiča =(