Drugi športi

Špiler in Bilbija vprašljiva za Portugalsko

Ljubljana, 06. 06. 2011 16.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred slovensko moško rokometno reprezentanco sta zadnji kvalifikacijski tekmi za nastop na evropskem prvenstvu prihodnje leto v Srbiji.

Boris Denič
Boris Denič FOTO: Damjan Žibert
Izbranci Borisa Deniča bodo najprej v sredo, 8. junija, v Espinhu gostovali pri Portugalcih, 12. junija pa v dvorani Stožice gostili Ukrajince. Sloveniji za preboj na sklepni turnir zadostujeta že dve točki. Za najboljšimi slovenskimi rokometaši je dolga in naporna sezona, a Uroš Zorman, Gorazd Škof in druščina ne skrivajo, da predzadnjo reprezentančno akcijo v tej sezoni – zadnja bo od 15. do 17. junija na pokalu Srbije v Beogradu, kjer se bo močno pomlajena slovenska izbrana vrsta pomerila s Srbijo A in B ter Norveško – nameravajo zaključiti uspešno in v skupini 3 osvojiti prvo mesto. Po štirih tekmah imajo točko prednosti pred Poljaki, tri pred Portugalci in štiri pred Ukrajinci. Zdravstveno stanje znotraj slovenske reprezentance ni idealno: Luka Žvižej je svoj nastop zaradi poškodbe pete odpovedal že pred pripravami, pod velikim vprašajem sta tudi David Špiler in Nenad Bilbija. Denič se bo o njunem odhodu na Pirenejski polotok odločil tik pred torkovim jutranjim odhodom iz začasnega slovenskega bivališča v Domžalah. Od tam se bo Slovenija ob treh zjutraj z avtobusom odpravila do Benetk, nato pa z letalom najprej pot nadaljevala do Madrida in nato še do Porta.

Nenad Bilbija
Nenad Bilbija FOTO: Damjan Žibert

Slovenska reprezentanca bo v bližnjem Espinhu opravila dva treninga, v sredo zvečer pa ob 21.25 začela dvoboj s Portugalsko, ki na morebiten preboj na zaključni turnir v začetku prihodnjega leta lahko računa le v primeru zmage nad Slovenijo in Poljsko v zadnjih dveh tekmah. Slovenija je doslej igrala šest tekem s Portugalsko, na njih pa je petkrat zmagala in doživela en poraz. "Razmišljamo le o zmagi. Naši igralci so od Portugalcev močnejši po individualni plati in kot kolektiv, a to bo treba dokazati na igrišču. Portugalska obramba 5-1 je zelo dobra, prav tako njihovi (pol)protinapadi, v zadnjih letih igra tudi zelo disciplinirano," je na današnji novinarski konferenci v hotelu Mons v Ljubljani med drugim dejal Denič, medtem ko je Zorman dodal: "Naš cilj je zmaga, le ta nas ohranja v boju za prvo mesto v skupini. Vemo, da je pred nami zahtevna naloga, a težko je bilo že na prvi tekmi v Celju. Portugalce spoštujemo, a se jih ne bojimo. Menim, da je Slovenija bolj kakovostna in zrela, predvsem pa bolj izkušena."

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.