Drugi športi

Španski Jerez bo odločal o naslovu prvaka: Razgatlioglu ali Bulega?

Jerez, 16. 10. 2024 14.40 | Posodobljeno pred 5 urami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred dirkači motociklističnega razreda Superbike je le še ena dirka sezone. Za naslov prvaka se borita Toprak Razgatlioglu in mladi Nicolo Bulega, novinec, ki se je izkazal za odličnega dirkača. Zadnje prizorišče bo španski Jerez, pred dirkači pa so še tri dirke. Razlika med vodilnima je 46 točk, na voljo pa jih je še 62.

Superbike Španija
Superbike Španija FOTO: VOYO

Boj za naslov prvaka v motociklističnem prvenstvu Superbike je dosegel sam vrhunec. Pred nami je le še eno prizorišče, tri dirke in dva dirkača, ki imata možnosti za naslov. Toprak Razgatlioglu ali Nicolo Bulega? Na kultnem dirkališču v Jerezu se lahko zgodi karkoli, dogajanje pa boste lahko spremljali na VOYO. Oba dirkača rojstni dan praznujeta v sredo, kdo pa bo srečnejši in bo praznoval dvakrat v enem tednu? Če Turek sobotni dan konča s 37 točkami prednosti pred Italijanom, potem se slavje zanj lahko začne že v soboto.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Je dvakratni zmagovalec dirke na tem španskem dirkališču, obe je dosegel leta 2021. Na zmagovalnem odru pa je skupaj stal sedemkrat. Kar zadeva Bulega, bo to njegov prvi obisk dirkališča Jerez v tem razredu, je pa v razredu WorldSSP tukaj že zmagal. Pričakuje se izjemen konec tedna, v Andaluziji na jugu Španije, nedaleč stran od Seville, bo zagotovo še precej vroče. V lanskem letu smo prav tukaj spremljali eno najbolj razburljivih dirk nasploh, Razgatlioglu in Bautista sta drug drugega prehitela 39-krat, od tega je bilo 38-krat v drugi polovici dirke.

Toprak Razgatlioglu
Toprak Razgatlioglu FOTO: X

Dogajanje v Španiji se bo razpotegnilo čez celoten vikend, v petek se bodo dirkači preizkusili na prostih treningih, v soboto bodo najprej na vrsti kvalifikacije in nato prva dirka vikenda, v nedeljo pa bo najprej na vrsti kratka Superpool dirka, ki ji bo sledila še zadnja, dolga dirka v letošnji sezoni.

Superbike Jerez
Superbike Jerez FOTO: VOYO

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.