Drugi športi

Sofronievski svetovni prvak v natančnem zbijanju

Antalya, 28. 10. 2024 08.54 | Posodobljeno pred 3 urami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski reprezentant Damjan Sofronievski je na članskem svetovnem prvenstvu v balinanju raffa v turškem Kemerju osvojil naslov svetovnega prvaka v natančnem zbijanju. Slovensko balinanje raffa je po zaslugi Sofronievskega prišlo do prve medalje na članskih SP.

Slovensko balinanje raffa je po zaslugi Sofronievskega prišlo do prve medalje na članskih SP.
Slovensko balinanje raffa je po zaslugi Sofronievskega prišlo do prve medalje na članskih SP. FOTO: Balinarska zveza Slovenije

Kemer v Turčiji je od srede do nedelje gostil SP v balinanju raffa, kjer so se v igrah posamezno, mešanih dvojicah ter natančnem zbijanju zbrali balinarji in balinarke iz 36 držav. Slovenijo je v moškem natančnem zbijanju zastopal Damjan Sofronievski, ki si je nastop zagotovil z bronom na avgustovskem evropskem prvenstvu v Italiji. Po tretjem dosežku kvalifikacij je v sobotnem četrtfinalu premagal Enrica Dall Olma iz San Marina z 12:11. V polfinalu je bil boljši od Urugvajca Facunda Fierra z 18:7, v velikem finalu pa je ugnal še Brazilca Alefa Shabata De Souzo s 13:7.

"Pred začetkom svetovnega prvenstva sem o tem lahko le sanjal. Ciljal sem na četrtfinale, kar je bilo ob velikem številu udeležencev kar optimistično. Če verjameš v nek cilj, ti lahko uspe. V četrtfinalu sem zbijal najslabše, a vseeno zmagal, tako da je bilo v nadaljevanju vse skupaj precej lažje. V polfinalu in finalu sem ostal miren in zasluženo slavil. Držal sem se načela, da se finale ne igra, temveč zmaguje," je SP opisal Damjan Sofronievski.

Slovenske balinarje v kratkem čakajo novi izzivi, v sredo se bo v turškem Mersinu začelo člansko evropsko prvenstvo za ženske in mešane discipline, v začetku decembra pa bo v Portoriku na sporedu SP za mladince in mlajše člane.

  • BRICKS 1
  • BRICKS 2
  • BRICKS 3
  • BRICKS 4
  • BRICKS 5
  • BRICKS 6
  • BRICKS 7

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.