Drugi športi

Hrvaški reprezentant nerešljiva uganka za zagrebške rokometaše

Zagreb, 09. 10. 2024 19.25 | Posodobljeno pred 11 minutami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V četrtem krogu rokometne Lige prvakov moči merita Zagreb in madžarski Pick Szeged. V vrstah obeh nastopata tudi slovenska reprezentanta, pri naših južnih sosedih Aleks Kavčič, za Madžare pa Borut Mačkovšek. Kavčič je v prvem polčasu zbral dva gola, Mačkovšek pa tri. Izid ob polčasu je znašal 12:19 v korist Szegeda, tekmo pa lahko v živo spremljate na VOYO.

Klikni za ogled tekme na VOYO!
Klikni za ogled tekme na VOYO! FOTO: VOYO

Szeged, ki je trenutno drugi na lestvici skupine B, gostuje v Zagrebu. Zagrebčani so trenutno šesti na lestvici, imajo pa dve točki. V tretjem krogu je Zagreb kljub osmim zadetkom Luke Lovreta Klarice izgubil v Kolstadu (29:25). Na drugi strani pa je Szeged ugnal Nantes (33:32), zmagoviti zadetek je dosegel Richard Bodo.

Prav slovenski reprezentant Aleks Kavčič je na obračunu v hrvaški prestolnici dosegel prvi zadetek, nato pa so štirikrat zapored v polno zadeli rokometaši Szegeda. Med drugim tudi Borut Mačkovšek, ki je na začetku tekme dosegel dva zadetka. 

Sledili so trije goli Zagrebčanov in izid je bil ponovno poravnan, za izenačenje pa je poskrbel prav Kavčič (4:4). Hrvaška zasedba je potem nekaj minut uspešno držala korak s favoriziranimi Madžari, sredi prvega polčasa pa so se gostje vendarle vnovič nekoliko odlepili, ko je za šest golov prednosti poskrbel Hrvat Marin Jelinić (8:14). Glavni 'krivec' za lepo prednost gostov je bil Tobias Thulin, ki je zaklenil svoja vrata, Zagreb pa je na nov zadetek moral čakati skoraj 10 minut. 

Stik s Szegedom je skušal držati Luka Klarica, toda na drugi strani sta odgovarjala Mario Šoštarić in Bence Banhidi. Varovanci Michaela Apelgrena so se v zaključku prvega dela še dodatno oddaljili in na odmor odšli z visokimi sedmimi goli naskoka (12:19). 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po prihodu iz garderobe je Pick zapravil uvodnih šest napadov, Klarica in Filip Glavaš pa sta Zagreb približala na tri gole zaostanka (16:19). Magnus Abelvik Rod je nato vendarle prekinil strelski post gostov, ki so se po zaspanem vstopu v drugi polčas le uspeli ponovno zbrati.

Od leta 1996 sta se ekipi v tem tekmovanju srečali že okroglih 20-krat. Madžari so pri tem zabeležili 11 zmag, Hrvati pa le tri. Tekma se je šestkrat končala neodločeno. V domačih tekmovanjih sta obe ekipi še neporaženi. Klarica je z 20 zadetki trenutno najboljši strelec Zagreba, medtem ko je Mario Šoštarič iz Szegeda dosegel dva več.

Zagreb - Pick Szeged
Zagreb - Pick Szeged FOTO: VOYO

"Njihova ekipa se je v primerjavi z lansko sezono precej spremenila. Imajo novega trenerja, nove igralce in seveda nov način igre. Mislim, da so veliko boljši kot pred enim letom, in da je pred nami razburljiva in precej zahtevna tekma. Morali bomo odigrati vrhunsko, če želimo ponoviti uspeh iz lanske sezone. V tej sezoni so že dokazali, da imajo vse, kar je potrebno za to tekmovanje, za tekme v gosteh. Imajo pravi značaj," je pred tekmo povedal vratar Zagreba, Matej Mandić. Spremljajte dogajanje na VOYO.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izid, Liga prvakov, četrti krog:

Zagreb - Pick Szeged -:- (12:19)

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.