Drugi športi

Slovenskemu reprezentantu naziv igralec kroga

Aalborg, 04. 10. 2024 18.03 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski rokometni reprezentant Aleks Vlah, ki je leta 2023 Celje Pivovarno Laško zamenjal z danskim Aalborgom, je v letošnjo sezono zakorakal izjemno. Drugič v petih krogih državnega prvenstva je končal v naj sedmerki, nazadnje bil izbran tudi za najkoristnejšega posameznika tekmovalnega dne.

Danski Aalborg, udeleženec rokometne Lige prvakov, je v novo sezono zakorakal z novim trenerjem, Nemcem Maikom Machullo. Po petih tekmovalnih dneh domačega prvenstva zasedajo drugo mesto, znova pa je tekmovalno leto fantastično odprl slovenski reprezentant Aleks Vlah. Formo, ki ga je krasila na olimpijskem turnirju, je prenesel v izjemno zahtevno dansko prvenstvo, tudi Ligo prvakov, drugič v uvodnih petih krogih domačega prvenstva pa si je zagotovil mesto v udarni postavi. 

Aleks Vlah
Aleks Vlah FOTO: AP

Z 9 goli iz 11 poizkusov in 4 podajami si je v 5. krogu proti Bjerringbro-Silkeborgu (38:28) priigral koeficient uspešnosti 7,27, največ med vsemi igralci, uvrščenimi v postavo kroga, s čimer si je priboril naziv najkoristnejšega posameznika 5. kroga danskega prvenstva. "Letošnja sezona je še veliko bolj naporna, kot je bila lanska. Tudi zaradi tega, ker praktično ni bilo poletnega počitka in bi rekel, da je še naprej prisotna utrujenost na eni strani iz prejšnje sezone, na drugi zaradi dolgega olimpijskega turnirja," je za 24ur.com povedal Koprčan, ki skupaj s soigralci trenutno zaseda 2. mesto na lestvici državnega prvenstva.

Pred Aalborgom je le večni rival 7-kratnih danskih prvakov GOG Gudme. Vlah in druščina pa so s 178 doseženimi goli z naskokom najbolj učinkovita zasedba danskega prvenstva.

Trener uvaja spremembe

Aalborg je sezono odprl z osvojitvijo danskega superpokala. Za mnoge presenečenje, saj je moštvo doživelo veliko spremembo. Uspešnega Stefana Madsna je na klopi zamenjal Maik Machulla. "Z novim trenerjem smo se dobro ujeli, čeprav je vpeljal določene spremembe v sistem igre. Hitro smo se privadili in sprejeli nov način igre," je zaključil Vlah, ki je v intervjuju ob začetku sezone napovedal, da s soigralci merijo na evropski vrh. Minulo sezono so jih v velikem finalu Lige prvakov (tekme lahko spremljate na Kanalu A in VOYO)  zaustavili zvezdniki Barcelone.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.