Drugi športi

Slovenske rokometašice brez najboljših igralk v nov olimpijski ciklus

Ljubljana, 16. 09. 2024 12.41 | Posodobljeno pred dvema dnevoma

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Selektor slovenske ženske rokometne reprezentance Dragan Adžić je predstavil seznam igralk za bližnjo akcijo v tednu Evropske rokometne zveze med 23. in 28. septembrom ter za evropsko prvenstvo med 28. novembrom in 15. decembrom v Avstriji in Švici ter na Madžarskem. Na njem manjkajo praktično vse nosilke slovenske igre.

Selektor Dragan Adžić na tekmi Slovenija – Južna Koreja na minulih olimpijskih igrah.
Selektor Dragan Adžić na tekmi Slovenija – Južna Koreja na minulih olimpijskih igrah. FOTO: Profimedia

Po koncu olimpijskih iger v Parizu se je od reprezentance poslovila Barbara Lazović, medtem ko se je Nina Spreitzer odločila za enoletni premor. Elitna slovenska izbrana vrsta v novem olimpijskem ciklu ne bo mogla računati tudi na Ano Gros, Tamaro Mavsar, Amro Pandžić in Aljo Varagić, na seznamu za bližnjo akcijo EHF ni niti Elizabeth Omoregie, je na novinarski konferenci v prostorih Rokometne zveze Slovenije sporočil Adžić.

Na seznamu črnogorskega strokovnjaka na slovenski klopi so vratarke Dijana Đajić, Maja Vojnović in Luna Mija Zupan (vse Krim Mercator), krilne igralke Ema Abina, Elena Erceg (obe Krim Mercator), Nena Černigoj, Živa Čopi (obe Mlinotest Ajdovščina), Tinkara Kogovšek (Litija), Ema Markovič (Velenje) in Maja Svetik (BT Füchse), zunanje igralke Tjaša Stanko, Ana Abina, Teja Pogorelc, Tinkara Rakovec (vse Krim Mercator), Špela Bajc (Litija), Nuša Fegic (Mlinotest Ajdovščina), Ema Hrvatin (Saint Amand), Erin Novak (Kisvardi) ter krožne napadalke Tina Klemenčič (Ludwigsburg), Nataša Ljepoja (Ramnicu Valcea), Lana Puncer (Velenje) in Urška Zelnik (Mlinotest Ajdovščina).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nova slovenska reprezentanca bo imela prvi preizkus znanja 28. septembra, ko se bo za zaprtimi vrati v Prelogu pomerila s Hrvaško.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

NobenVečNePleše
16. 09. 2024 14.28
+0
Kje so slovenski selektorji? Povsod samo se balkan.
gullit
16. 09. 2024 13.35
+1
Kul. Bomo vsaj videli če je še kje kakšen talent za reprezentanco. Samo pogumno v nove bitke.