Drugi športi

Slovenske odbojkarje čaka pestra reprezentančna sezona

Ljubljana, 02. 04. 2019 13.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo s pripravami na sezono začela 15. maja, ko bo novi selektor Alberto Giuliani prvič zbral reprezentante v Kranjski Gori. Čaka jih kar kopica izzivov, vrhunec bo nastop na evropskem prvenstvu v domačih Stožicah.

Slovenske odbojkarje čaka naporna reprezentančna sezona.
Slovenske odbojkarje čaka naporna reprezentančna sezona. FOTO: FIVB
Reprezentante čakajo nastopi na turnirju FIVB Challenge Cup na začetku julija, v kvalifikacijah za olimpijske igre in nato še na evropskem prvenstvu. Reprezentanca se bo pod vodstvom novega selektorja Alberta Giulianija zbrala v Kranjski Gori, prvi pripravljalni obračun jih čaka sredi junija. Nato je na sporedu FIVB Challenger, ki bo na sporedu v Ljubljani in preko katerega si bodo skušali zagotoviti uvrstitev v Ligo narodov, so sporočili iz OZS.

V sklopu priprav na kvalifikacije za olimpijske igre, ki bodo na Poljskem med 9. in 11. avgustom, bodo Slovenci gostovali v Italiji ter se 24. in 26. julija, v Civitanovi in Chietiju, dvakrat pomerili z močno italijansko reprezentanco.

Po olimpijskih kvalifikacijah sledijo še priprave na domače evropsko prvenstvo, ki se bo 12. septembra začelo v dvorani Stožice (prenosi dogajanja tudi na Kanalu A in VOYO). Slovenci bodo v pripravah za uvod odigrali pripravljalni tekmi z grško reprezentanco 22. in 23. avgusta v Atenah, v začetku septembra pa bo v Ljubljani gostovala srbska reprezentanca.

Alberto Giuliani
Alberto Giuliani FOTO: OZS

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.