Drugi športi

Slovenci v kajakaškem krosu nerazpoloženi

Ivrea, 15. 09. 2024 15.18 | Posodobljeno pred 4 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Zadnji dan tekmovanj svetovnega pokala v kajaku in kanuju na divjih vodah v Ivrei za Slovence ni bil tako uspešen kot dan prej, ko so v slalomu nizali vrhunske dosežke. V kajakaškem krosu niso bili najbolj razpoloženi, čast je reševal Jakob Šavli, ki je edini dospel do četrtfinala.

Jakob Šavli je bil v svoji skupini osmine finala drugi, v četrtfinalni pa zadnji, premagali so ga Francoz Gael Adisson, Poljak Mateusz Polaczyk, sicer zmagovalec sobotnega slaloma, ter še en Francoz Benjamin Renia.

V kronometru je bil Šavli 20., v izločilne dvoboje pa se nista uvrstila Žiga Lin Hočevar s 27. in Tine Kancler z 32. dosežkom. Slednji je v razvrstitvi svetovnega pokala nazadoval na 11. mesto. Zmagovalec je postal Britanec Jonny Dickson, drugi je bil Adisson, tretji pa Dicksonov rojak Sam Leaver.

Pri dekletih sta se z 19. oziroma 23. časom kronometra v izločilne boje uvrstili Ajda Novak in Eva Alina Hočevar, a sta nato takoj izpadli. Že po vožnji na čas je tekmovanje končala Eva Terčelj, ki je tako v seštevku svetovnega pokala v tej disciplini s tretjega padla na deveto mesto.

Prvi dve mesti sta zabeležili Britanki, zmagala je Mallory Franklin pred vodilno v svetovnem pokalu Kimberley Woods. Tretja je bila olimpijska prvakinja Avstralka Naomie Fox.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.