Drugi športi

Slovan do tesne zmage nad Trebanjci, Celjani začasno na vrh

Ljubljana, 20. 09. 2024 20.36 | Posodobljeno pred 25 minutami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
S.V., STA
Komentarji
0

Rokometaši Slovana so v tretjem krogu državnega prvenstva premagali Trimo Trebnje s 30:29, ko je odločilen zadetek dosegel Kenan Pajt. Trebanjci so zabeležili tretji zaporedni poraz na vseh tekmovanjih. Celje Pivovarna Laško je s 26:22 ugnalo Urbanscape Loko in tako vsaj začasno prevzelo vodstvo na lestvici.

Slovan - Trebnje
Slovan - Trebnje FOTO: Nik Moder - Sportida

Osrednja tekma tretjega kroga lige NLB v dvorani na Kodeljevem se je končala z zmagoslavjem ljubljanskih rokometašev, ki so po tesnem porazu v Velenju tokrat moči merili s še eno ekipo, ki sodi v krog favoritov za naslov državnega prvaka.

V uvodnih 20. minutah je bila tekma povsem enakovredna. V rezultatski prednosti so bili več časa Trebanjci, a zaostanek Ljubljančanov nikoli ni bil višji od enega zadetka.

Trimo je med 20. in 23. minuto napravil delni izid 3:0 in povedel z 11:8, Uroš Zorman, ki je sedel na klop Slovana prav po prihodu iz Trebnjega, pa je po "prvi krizi" svojih izbrancev zahteval minuto odmora.

Slovan se je po golih Davida Kovačiča in Kenana Pajta v 25. minuti približali na gol zaostanka (10:11), tri minute kasneje pa po zadetku Staša Slatinka Jovičića iz protinapada izenačil na 12:12.

Slovan - Trebnje
Slovan - Trebnje FOTO: Nik Moder - Sportida

V drugi polovici tekme so ritem igre narekovali Ljubljančani. V 33. minuti so po zadetku iz mrtvega kota Slatinka Jovičića prvič na dvoboju povedli s 15:14, tri minute kasneje pa je Leon Ljevar poskrbel za prvo domače vodstvo z dvema goloma (17:15).

Nato je nastopilo novo obdobje gostov, ki ga je v 42. minuti zaokrožil Darko Cingesar za vodstvo z 19:20. A Ljubljančani so hitro odgovorili in v nadaljevanju zaigrali sijajno ter v 50. minuti po golu Kovačiča povedli s 25:22.

Trebanjci niso izobesili bele zastave, dvignili so raven svoje igre in dve minuti pred koncem po golu Vida Miklavca izenačili na 29:29. V razburljivi in negotovi končnici pa so gostitelji le osvojili zlata vredni točki po golu Pajta.

Trimo je v začetku zadnje minute imel priložnost za izenačenje, a je žoga po strelu Lovra Viščka zadela okvir vrat, Ljubljančani pa so nato uspešno ohranili prednost do zadnjega zvoka sirene. V domači ekipi sta Pajt in Kovačič dosegla po šest golov, v gostujoči je bil najbolj učinkovit Miklavec z 10 zadetki.

Trebanjska ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala pri Gorenju, ljubljanska pa v Krškem.

Celjani v zaključku tekme strli odpor Loke

RK Celje Pivovarna Laško
RK Celje Pivovarna Laško FOTO: Slavko Kolar RK Celje Pivovarna Laško

 Celjani so po uvodni zmagi nad Ormožani in neodločenem izidu v Ribnici drugi par točk osvojili proti nepredvidljivim Škofjeločanom, ki so v prvem krogu lige NLB odščipnili točko aktualnim državnim prvakom iz Velenja.

Mlada zasedba Celja, ki jo vodi portugalski selektor Paulo Pereira, je šele v izdihljajih tekme zlomila odpor gostov. Po neodločenem prvem polčasu (13:13) je sprva kazalo na presenečenje Škofjeločanov, ki so v 47. minuti povedli za tri gole (18:21).

Toda rokometaši iz knežjega mesta so v prelomnih trenutkih dvoboja le strnili svoje vrste in po golu Luke Perića, junaka ob zmagi nad Ormožani, v 52. minuti izenačili na 21:21, štiri minute kasneje pa po zadetku kapetana Žige Mlakarja povedli z 22:21.

Minuta odmora izkušenega gostujočega trenerja Ivana Vajdla ni zaustavila naleta domačih rokometašev. Po verižnih golih Mlakarja so v 59. minuti povedli s 24:22, na koncu pa zmagali z najvišjo razliko na tekmi (26:22) ter se po nepopolnem krogu prebili na prvo mesto na razpredelnici. V celjski ekipi je bil najbolj učinkovit Mlakar s petimi goli, v škofjeloški pa Mark Batagelj s šestimi.

Celjska ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Novem mestu pri Krki, Loka pa bo gostila Koper.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izid, liga NLB, 3. krog:

Celje Pivovarna Laško - Urbanscape Loka 26:22 (13:13)
Mlakar 5, Perić in Makuc 4; Batagelj 6, Dolenc 5

Grosist Slovan - Trimo Trebnje 30:29 (14:14)
Kovačič in Pajt 6; Miklavec 10, Grmšek 6

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.