Drugi športi

Zorko: 'Odgovor EHF preučuje pravna služba!'

Ljubljana, 12. 09. 2008 13.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Direktor rokometnega kluba Zagreb CO Bartol Kaleb je potrdil, da je arbitražna komisija v primeru Gorazd Škof odločila v prid hrvaškim prvakom. Celjani so primer predali klubski pravni službi.

Dosedanji rokometni vratar RK Celja Pivovarne Laško Gorazd Škof bo v prihodnje, kot vse kaže, nosil dres Zagreba Croatie Osiguranje. Vodstvo hrvaških prvakov je želelo slovenskega reprezentančnega vratarja že pred dobrim mesecem, a se je prestop nepričakovano zaustavil. Vodilni možje celjskega kluba so namreč zaradi veljavne pogodbe vratarja pričakovali, da bo Škof odslužil pogodbo do konca, šele nato pa morebiti zapustil klub.

Katja Zorman in Gorazd Škof
Katja Zorman in Gorazd Škof FOTO: Damjan Žibert

Nezadovoljstvo enaintridesetletnika je bilo v Celju večkrat slikovito izraženo, a do prestopa vse do danes ni prišlo. Po prvih kontaktih z Zagrebom pa si je vratar vendarle zaželel zamenjati sredino, a vse skupaj le ni bilo tako enostavno. Po pogodbi ima namreč Škof dvajset tisoč evrov odškodnine, hkrati pa veljavno pogodbo z rumeno-zelenimi za letošnjo sezono. To pomeni, da lahko drugi klub ob plačilu odškodnine odkupi njegovo pogodbo. Glede na to, da se obe strani nista mogli dogovoriti za kupčijo, je morala vmes poseči arbitražna komisija Evropske rokometne zveze, ki je odločila v korist Zagreba. Posrednik pri pogovorih je bil nekdanji francoski reprezentant Banjalučan Andrej Golić.

"Arbitražna komisija je odločila v naš prid. Do 19. septembra moramo vplačati odškodnino na računa kluba, zahtevati certifikat in Škof bo oblekel naš dres. Gorazda bomo v ponedeljek predstavili na novinarski konferenci, nato pa bo z ekipo odpotoval na priprave v Crikvenico," je za 24ur.com povedal direktor zagrebškega kluba Bartol Kaleb. "Nimam besed. Zadovoljen sem," je dodal novopečeni vratar hrvaških prvakov Gorazd Škof. Vodstvo celjskega kluba bo uradno stališče podalo šele v prihodnjih dneh, primer pa so komentirali le na spletni strani. "Obvestilo, ki ga je prejel klub, preučuje pravna služba in takoj ko bo mnenje le te podano, bo uradno stališče v zadevi Škof podal tudi RK Celje Pivovarna Laško. Pred tem žal ne moremo komentirati vsebine prejetega dokumenta in prav tako ne spreminjamo stališča našega kluba glede primera Škof. Zavedamo se, da bi vsi želeli takojšnji odgovor, a tako resnih zadev se ne da prehitevati, zato prosimo za razumevanje. Pričakujemo pa, da bodo stvari jasne v najkrajšem možnem času," je za spletno stran kluba povedal direktor Mijo Zorko. Neuradno naj bi se v Celje preselil član slovenjgraškega Preventa Gašper Jelen.

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (18)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

skriti22
13. 09. 2008 12.45
Ja pa so ga zgubli Celjani,ampak posrednik po mojih informacijah ni bil samo Golić ampak še en drug z istim imenom,magnat iz Koroške,ki očitno obvladuje celotno rokometno sceno v svetu.
IcH92
13. 09. 2008 09.06
jah tk je to....pč slovenci oz. celjani uzgublamo najbolše igralce....
joy.joy
12. 09. 2008 21.43
res ne vem zakaj bi bil Škof izdajalec, ker ni edini, ki je odšel v tujino. kaj pa Kavtičnik, Vugrinec, Pajovič, Zorman........pa še bi lahko naštevali, seznam je kar dolg! razlika med njimi in Škofom je ta, da oni igrajo v Nemčiji al pa Španiji.
cukla
12. 09. 2008 21.18
ja a kaj zdej je za vas celjane škof izdajalec?! mislim da je pač šel tja kjer ma dobre pogoje če jih pa v celju ni mel so si pa sami krivi.
stajerc3
12. 09. 2008 20.59
ja pjebi tak je gnar je sveta vladar in nažalost je tako tudi v športu...ni več takih ljudi ko je bil oblak (fuzbal) ko je šilu za drobiž pa hkrati užival in s srcem igral za bivšo domovino dam zdle roko v ogenj da bi slovenija morala met vsaj dve medalje iz zadnjih treh večjih tekmovanj če bi namesto eurov vidli domovinsko pripadnost
in-bolek
12. 09. 2008 19.22
No, no fantje ne ga srat s takimi, saj jest tut ne maram krot ampak tko se je pač odloču, pa še blizu doma je.
skofnajaci12
12. 09. 2008 19.16
waa ej se mi je zastar s tem "Nimam besed. Zadovoljen sem,"
peddy
12. 09. 2008 18.12
ma ta zagreb bo zivel samo eno leto,že sedaj je zapufan do temeljev,za balića so vzeli kredit.bedekovic je prekinu pogodbo kukr jst vem.škof zame si car in upam da bos samo eno letu pr ustasih.go CELE
paulo19
12. 09. 2008 17.00
pojdi propalica. pa iz slovenski reprezentance lahko tudi greš. kdo rabi takega golmana, izdajalca
e-bulldog
12. 09. 2008 16.51
# -Apofis- 12.09.2008, 15:42 Izredno sem veseu za Škofa, da mu je omogočen prestop, ker ponavad lih ne navijam za Hravate, sam tale novo ustanovljeni klub Croatie Osiguranje bo pomoje trgu, \"gate\", ker so celo z Reala ene dva hrvata vn potegnl, torej ima ZELO močno finančno zaledje. Ni to novo ustanovljeni klub - nov je mogoče sponzor klub pa sigurno ne! Ta isti klub je bil v devedesetih dvakrat prvak evrope enkrat pokalni prvak evrope in sedemkrat evropski podprvak! To je najtrofejnejši klub na prostorih bivše Juge. Ob Škofu sta tam že dva slovenska reprezentanta Backovič in Bedekovič. V ekipi je pa še odlični levi zunanji makedonski reprezentant kiril Lazarov, v klubu je zdaj še Balić, od ostalih reprezentantov hrvaške pa še Horvat, Džomba, Vori, Kaleb, Vukić, Duvnjak, Špoljarić upajo naslednje letio tudi na Metličića. Zgleda da bodo res trgali gate z tako zasedbo
fini_pubec
12. 09. 2008 16.50
apofis od kot ti ideja da so se celjani potopli potem ko je šou jankovič pa merkator od njih..kaj ti si celje zamenjau za krim mogoče??jankovič nima nobene veze z celjani,dejstvo je da odkar turnšek ne drži več vseh niti,ni več to,to...dvomim da šrotek daje take denarce iz pivovarne kot so šli včasih za rokomet..
e-bulldog
12. 09. 2008 16.40
# xxmany 12.09.2008, 15:52 Pa od kje temu Zagrebu tok dnarja....kupili so Balića in še nekaj drugih vrhunskih igralcev in to samo letos. Škof- izdajalc. kaj se zdaj vsi pritožujete človek gre z trebuhom za kruhom v Celju ga slabo plačajo v Zagrebu ga pa potrebujejo in so pripravljeni narediti marsikaj samo da ga pripeljejo in povrh vsega Škof odhaja v bolj ambiciozen klub (trenutno)! zdaj je izdajalec ko pa je branil po dvajset in več žog na tekmo je bil pa legenda v Celju...
celjankas
12. 09. 2008 16.19
Ja takega igralca res ne rabimo v klubu, pa tudi nazaj ni dobrodošel!!!!!!!!!! Go Rezar and Čudič!!!!!
xxmany
12. 09. 2008 15.52
Pa od kje temu Zagrebu tok dnarja....kupili so Balića in še nekaj drugih vrhunskih igralcev in to samo letos. Škof- izdajalc.
Skynet
12. 09. 2008 15.42
Izredno sem veseu za Škofa, da mu je omogočen prestop, ker ponavad lih ne navijam za Hravate, sam tale novo ustanovljeni klub Croatie Osiguranje bo pomoje trgu, \"gate\", ker so celo z Reala ene dva hrvata vn potegnl, torej ima ZELO močno finančno zaledje. Na drugi strani pa RK Celje tone že zdaj, brez Škofa bo pa pomoje dokončno potoučen. Da tone, je pa krivo 100% nesposobno vodstvo kluba in pomojem mnenju se je začel takrat potop, ko se je odmaknu Merkator iz kluba in Jankovič iz prestola.
rap_man69@email.si
12. 09. 2008 15.28
al pa da so generali celskega kluba delal njemu zgago.. če se ne najdeš v klubu oz če se ga prenaješ bolje da greš.. zagreb CO osiguranje pa itq gradi zlo zlo močn klub, tako da mu bo tam veliko lepše
3gregi3
12. 09. 2008 14.34
skof pa nej kar gre ... itak je samo zgago delu ... z svojim obnasanjem
3gregi3
12. 09. 2008 14.33
odlicno za gasperja jelena ,.... dobr je ... zasluzu si je to ... da je v najvecjem slovenskem klubu ... vrjamem da se bo izkazu .... ker je eden najboljsih vratarjev v slo ....