Drugi športi

Sinnerju prvi naslov na travi

Halle, 23. 06. 2024 17.01 | Posodobljeno pred 12 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Italijan Jannik Sinner je zmagovalec turnirja serije ATP 500 v nemškem Halleju. Na turnirju z nagradnim skladom 2,56 milijona evrov je v finalu za prvi naslov na travnati površini ugnal svojega dobrega prijatelja, Poljaka Huberta Hurkacza s 7:6 (8), 7:6 (2).

Jannik Sinner
Jannik Sinner FOTO: AP

Sinner je blestel predvsem pri začetnem udarcu, saj je izgubil vsega 11 točk na svoj servis (61/72). Med dvobojem si je priigral tri priložnosti za "break", a se je Hurkacz, v Halleju sta s Sinnerjem skupaj igrala med dvojicami, vselej ubranil. V obeh podaljšanih igrah je bil nato boljši 23-letni Italijan, ki je v prvem nizu ubranil eno žogico za niz Poljaka.

Italijan je dobil prvi turnir kot številka ena ter prvega na travi v karieri. Skupaj je bila zanj to 14. lovorika v 18. finalu. Letos je nanizal turnirske zmage na OP Avstralije, v Rotterdamu in Miamiju.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Za Hurkacza je bil to drugi travnati finale, pred dvema letoma je prav v Halleju ugnal Rusa Danila Medvedjeva. V 11. finalu je sicer tretjič izgubil, nazadnje pa je slavil aprila v Estorilu, kar je bil njegov prvi peščeni naslov v karieri.

Poljak bo na ponedeljkovi lestvici najvišje v karieri, saj bo napredoval na sedmo mesto, Sinner pa bo imel pred nastopom v Wimbledonu 1530 točk naskoka pred Srbom Novakom Đokovićem.

* Halle, ATP 500 (2.255.655 evrov):
- finale:
Jannik Sinner (Ita/1) - Hubert Hurkacz (Pol/5) 7:6 (8), 7:6 (2).

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.