Drugi športi

Sinner premagal Alcaraza za najvišjo denarno nagrado v teniški zgodovini

Rijad, 20. 10. 2024 08.17 | Posodobljeno pred 12 urami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, Ž.T.U.
Komentarji
9

Italijanski teniški as Jannik Sinner je zmagovalec ekshibicijskega turnirja v Savdski Arabiji. V finalu je ugnal Španca Carlosa Alcaraza in si s tem prislužil ček v višini 5,52 milijona evrov. Na turnirju z nazivom 'Six kings slam' je tretje mesto osvojil Novak Đoković, ki je v zadnjem medsebojnem obračunu ugnal Španca Rafaela Nadala.

Sinner je v finalu slavil s 6:7 (5), 6:3, 6:3 in prvič v sezoni ugnal Alcaraza, čeprav se dvoboj zaradi ekshibicijske narave ne bo štel v medsebojno statistiko. Mladi Španec je bil pred tem na turnirjih boljši v polfinalih Indian Wellsa, OP Francije ter nazadnje v Pekingu. Za zmago je 23-letni Italijan, tudi prvi igralec sveta, prejel doslej največji ček v zgodovini tenisa.

Finalista eksibicijskega turnirja v Rijadu.
Finalista eksibicijskega turnirja v Rijadu. FOTO: Profimedia

Sobotni spored v Rijadu je zaznamoval tudi medsebojni obračun med Đokovićem in Nadalom. Igralca, ki sta skupaj osvojila kar 46 turnirjev za grand slam, sta spomnila na stare čase in pred napovedano upokojitvijo 38-letnega Španca ob koncu te sezone še zadnjič igrala eden proti drugemu. Slavil je Đoković s 6:2, 7:6 (5).

Nadal še zadnjič pozdravlja množico.
Nadal še zadnjič pozdravlja množico. FOTO: Profimedia

"Ne zapusti še tenisa," je v nagovoru po tekmi dejal Đoković, ki je sicer dobil 31 od skupno kar 60 medsebojnih dvobojev proti Nadalu. "Izjemno ga je videti, kako se kljub številnim poškodbam in težavam bori za vsako žogo. To je tudi zame zelo čustven dan, saj sem zadnjič igral proti največjemu tekmecu moje kariere," je še dodal 37-letni Beograjčan, zmagovalec rekordnih 24 grand slamov."Moral sem gledati, kako se je lani upokojil Murray, pa Federer pred nekaj leti. Zdaj še 'Rafa' ... Težko je to videti, saj sem vso kariero igral proti njim," je še dodal Srb.

Djoković je bil v srečanju za tretje mesto gladko boljši.
Djoković je bil v srečanju za tretje mesto gladko boljši. FOTO: Profimedia

"To je bila še ena velika borba. Seveda ne takšna, kot sva jih imela na turneji, ampak zabaval sem se, še posebej v drugem nizu," je o obračunu z velikim tekmecem dejal Nadal: "Igrati proti Đokoviću je vedno nekaj posebnega, saj imava izjemno dolgo in bogato zgodovino." 

Zadnji obračun Đokovića in Nadala
Zadnji obračun Đokovića in Nadala FOTO: Sofascore.com

"Imel sem veliko srečo, na vsakem turnirju sem čutil neverjetno podporo. Težko je opisati energijo in osebno zadovoljstvo, ki ju ob tem začutiš. To je nekaj posebnega," je na novinarski konferenci še sporočil zmagovalec 22 grand slamov in od letos tudi ambasador Savdske teniške zveze.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na turnirju sta sodelovala tudi Rus Danil Medvedjev in Danec Holger Rune. Prvi je v četrtfinalu izgubil proti Sinnerju, od drugega pa je bil boljši Alcaraz. Đoković in Nadal sta bila neposredno uvrščena v polfinale. Vsak tekmovalec je zgolj za nastop prejel 1,38 milijona evrov. Rijad bo sicer letos gostil še zaključni turnir najboljše osmerice v ženski konkurenci, in sicer med 2. in 9. novembrom.

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mariborrrrrrrrr
20. 10. 2024 19.22
🇮🇹😭 mafija
Šumsko voče
20. 10. 2024 12.02
Je sla doping kontrola pri sineru skoz
Podlesničar
20. 10. 2024 10.41
+1
Čestitke, zasluženo. Ta nadal bi pa tudi lahko že obril tisto plešo...
Finfer
20. 10. 2024 09.33
+2
razmetavanje denarja za te cirkusante in ni čudno da je po svetu lakota,revščina in vojne !!
modsoloserji
20. 10. 2024 09.02
+2
Edini na svetu ki, po 2x pozitivnem testu za doping, je lahko še naprej igral in so vse lepo skrili dokler niso uvotovili da je bila kao napaka maserja. Kva je ratal šport... sama korupcija. Btw, če bi bil to Djoković, bi bil to svetovni škandal. No, mislim da tud če bi bil Nadal. Ampak kaj čes ko šefa ATP sta italijana...
Amor Fati
20. 10. 2024 09.09
+3
Šarapovo so odpisali kot, da ni v karieri čisto nič osvojila. Temu Sinnerju so pa pogledali skozi prste, kot, da je največji vseh časov. Tenis je hinavski in snobovski šport.
Amor Fati
20. 10. 2024 08.56
+2
Men se zdi zelo nesramno in zelo bolano, da lahko nek tenisač z nekim totalno brezveznim ekshibicijskim dvobojem zasluži toliko denarja. Ampak to sem samo jz. Mal je hecno, da potem ta isti tenisač, ki pobaše toliko denarja v eni noči, pridiga o smoli ostalih ljudi na svetu. Tenis je zgleda res gentlemanski šport.
Pikaponca
20. 10. 2024 08.54
+2
Droga PORTOROŽ..
+1
S poživili gre lažje