Drugi športi

Sinner po dopinški aferi zaposlil nekdanja Đokovićeva fizioterapevta

Rim, 17. 09. 2024 09.26 | Posodobljeno pred enim dnevom

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Najboljši teniški igralec sveta Jannik Sinner je konec avgusta po dopinškem škandalu odpustil kondicijskega trenerja in fizioterapevta. Zdaj je po zmagi na odprtem prvenstvu ZDA okrepil trenerski štab z dvema strokovnjakoma za fizično pripravo, ki sta vrsto let sodelovala tudi s srbskim zvezdnikom Novakom Đokovićem.

Prvi igralec sveta je marca dvakrat padel na dopinškem testu, vendar se je izognil suspenzu, ker je neodvisna preiskava ugotovila, da naj bi prepovedani steroid klostebol zaužil nenamerno.

Jannik Sinner po pozitivnem testu ni bil suspendiran, kot je to običajno, zaradi zelo majhne količine prepovedanega sredstva, pa tudi zaradi dejstva, da je takoj predstavil dobre argumente o svoji nedolžnosti.

Ulises Badio (skrajno desno) je z Novakom Đokovićem sodeloval od leta 2019 do začetka tega leta.
Ulises Badio (skrajno desno) je z Novakom Đokovićem sodeloval od leta 2019 do začetka tega leta. FOTO: AP

Zmagovalca odprtega prvenstva Avstralije in ZDA je sodišče oprostilo krivde in sprejelo Sinnerjevo razlago, da ga je fizioterapevt nenamerno okužil s snovjo, je sporočila Mednarodna agencija za teniško integriteto (Itia).

Italijan je bil pozitiven na klostebol, ki se lahko uporablja za izgradnjo mišične mase, potem ko je njegov fizioterapevt Giacomo Naldi nanesel pršilo brez recepta na rano na lastni roki, preden je opravil zdravljenje s Sinnerjem. Sprej je Naldiju dal trener Umberto Ferrara.

Z obema je Sinner nato tik pred začetkom zadnjega letošnjega turnirja za grand slam končal sodelovanje, nato pa je osvojil še drugi grand slam v sezoni.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Sinner je zdaj za fizično pripravo zaposlil Marca Panichija. "Dobrodošla v ekipi," je Južni Tirolec v ponedeljek zapisal na Instagramu ob fotografiji, na kateri je poleg Panichija tudi novi fizioterapevt Ulises Badio. Oba sta v preteklosti več let sodelovala z Đokovićem.

Panichi je sodeloval predvsem z rojakom Fabiem Fogninijem, Nemko Angelique Kerber in Kitajko Li Na, preden je bil del Đokovićeve ekipe od leta 2019 do začetka tega leta.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bohinj je zakon
17. 09. 2024 13.40
Če sta dobra...........prav.
SAKOSAKO
17. 09. 2024 13.33
Verjetno je bil tudi že prej kdo nenamerno dopingiran in so ga obsodili!
Bofur
17. 09. 2024 10.50
-6
Torej se je kar sprejela ta za lase privlečena zgodba o domnevni okužbi? Saj vsi vemo, da to ni mogoče in ni bilo res, okužiti se z dopingom slučajno prek stika s posprejanim prstom maserja...
viking76
17. 09. 2024 13.09
+2
Bila je najdena ena miljardinka tega, resno misliš, da mu je to pomagalo?
ata_jez
17. 09. 2024 10.49
+2
Tale pršilo je kot tisti metek, ki je ubil Kenedija.