Drugi športi

VIDEO: Šestakova tudi v Peking po medaljo

Ljubljana, 16. 05. 2008 13.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Jana Šumi
Komentarji
0

Skakalka troskoka Marija Šestak si po petem mestu na lanskem SP in bronu v zimski sezoni želi tudi na OI v Pekingu priskakati eno od medalj.

Marija Šestak, ki šele od lanskega julija tekmuje za slovensko reprezentanco, je ena od glavnih kandidatk, da Sloveniji iz Pekinga prinese medaljo. Lani je Šestakova na svetovnem prvenstvu v Osaki zasedla peto mesto. V letošnji zimski sezoni pa je »eksplodirala« in skočila najboljši izid sezone na svetu 15,08 m. Na svetovnem prvenstvu v dvorani je osvojila bron.

Marija Šestak
Marija Šestak FOTO: Reuters

Za letošnje leto sta si s trenerjem in možem Matijo Šestakom za cilj zadala eno medaljo na največjih tekmah. Ta cilj je Marija izpolnila že v Valenciji in zdaj si želi poseči po še enem odličju. Vse je podredila pripravam na olimpijske igre in tudi rezultati kažejo, da se ji obeta dobra sezona.

V sodelovanju s Fakulteto za šport redno opravlja testiranja za nadzor treninga in zadnji testi so pokazali zelo velik napredek, kar zopet obeta vrhunske rezultate. Želi si predvsem čim večkrat skočiti preko 14,80 m, seveda pa računa tudi na nekaj skokov preko 15 metrov.

V sezoni bo nekajkrat skakala tudi v daljino, saj si želi doseči olimpijsko normo. Skok v daljino je v Pekingu na sporedu za troskokom in v primeru, da ji uspe skočiti normo bo na olimpijskih igrah nastopila tudi v tej disciplini. Sezono bo začela 29. maja v Beogradu.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.