Drugi športi

Šefik vali krivdo na selektorja Udovičića

Beograd, 02. 09. 2008 17.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Srbski vaterpolo se še ni opomogel od burnega dogajanja, ki je spremljalo olimpijske nastope izbrane vrste te države.

Denis Šefik
Denis Šefik FOTO: Reuters

Vratar srbske reprezentance Denis Šefik meni, da je za incident v Pekingu, ko so med Šefikom in Aleksandrom Šapićem zapele tudi pesti, kot tudi za slabo vzdušje v moštvu odgovoren selektor Dejan Udovičić. V medije je namreč med letošnjimi olimpijskimi igrami v Pekingu pricurljala precej nenavadna zgodba. Vaterpolist Aleksandar Šapić, ki je zaradi zloma noge predčasno odpotoval v domovino, ni le padel po stopnicah, kot se je glasilo uradno pojasnilo dogodkov srbskega olimpijskega komiteja, ampak je bil padec posledica fizičnega obračuna s soigralcem Šefikom.

Napadalec srbske izbrane vrste se je namreč sprl z vratarjem Šefikom, med prerivanjem pa je krajšo potegnil napadalec. Vaterpolisti Srbije so sicer po zmagi nad Črno goro osvojili olimpijsko bronasto kolajno. Šefik je v zadnjem intervjuju za srbske Novosti še enkrat obnovil travmatično olimpijsko izkušnjo. Čeprav za prepir s soigralcem najprej krivi sebe, pa je za splošno vzdušje v moštvu, ki ga bremeni že več let, največji krivec selektor, saj naj bi že zdavnaj izgubil nadzor nad dogajanjem, je bil jezen vaterpolist.

Šefik je "kuhal mulo" že dalj časa. Še najbolj ga jezi Udovičićev neustrezen odnos in način, ko ga je po tekmi s Hrvaško v golu zamenjal Slobodan Soro. Zato za srbsko reprezentanco ne bo več nastopal, dokler bo selektor Udovičić, je za Novosti zabrusil Šefik. Vratar prav tako razmišlja, da bi prav zaradi neustreznega postopanja Udovičića nastopil za izbrano vrsto Črne gore. Šapić in Šefik pa sta že zakopala bojne sekire. Kot je dejal Šefik, sta se s Šapićem "iskreno spravila". Šapić je sicer po incidentu v Pekingu odpotoval v Beograd, kjer so mu opravili zahteven operativni poseg zaradi zlomljene noge. Pa tudi Šefik jo ni odnesel brez poškodb, čeprav je najprej tako kazalo. Tako je po pretepu, ko se je odpravil spat, začutil močno bolečino v roki, pri zdravniškem pregledu pa so ugotovili, da gre za zlom kosti v roki.

  • ULTRA 1
  • ULTRA 2
  • ULTRA 3
  • ULTRA 4
  • ULTRA 5
  • ULTRA 6
  • ULTRA 7
  • ULTRA 8

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ultras30
02. 09. 2008 20.26
Od kje imate podatek da bi Šefik igral za Črno goro? KRETENI !!!!!!!!!!! @dolejo NE SERI !!!!!!!!!!!
stajerc3
02. 09. 2008 19.50
proklete krmače
?oban
02. 09. 2008 19.32
dej dolejo ti se mal pomer s takimi neumesnimi izjavami!!!
dolejo
02. 09. 2008 18.47
Kaj hudiča, se toliko ukvarjate s Srbi? Ali na 24ur.com ne veste, da se je Slovenija osamosvojila že pred 17 leti. In naš glavni sovražnik so bili Srbi in so iz ozadja še vedno.
srpko
02. 09. 2008 18.01
Pišite kar hočete: srbija je osvojila medaljo.