Drugi športi

Sainz in Brabec ubranila skupno vodstvo, Marčič zdaj 82.

Hail, 09. 01. 2020 16.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na vzdržljivostnem reliju Dakar so dirkači v Savdski Arabiji odpeljali peto etapo, 465-kilometrsko preizkušnjo med Al Ulo in Hailom. Med avtomobilisti je v vodstvu Španec Carlos Sainz, med motociklisti Američan Ricky Brabec, edini slovenski udeleženec Simon Marčič pa je na 82. mestu.

Več videovsebin
  • Vrhunci pete etape relija
    01:30
    Vrhunci pete etape relija
  • Iz 24UR: Vse bolj zanimivo na Dakarju
    02:03
    Iz 24UR: Vse bolj zanimivo na Dakarju
Argentinski motociklist Luciano Benavides (na fotografiji) med četrtkovo etapo.
Argentinski motociklist Luciano Benavides (na fotografiji) med četrtkovo etapo. FOTO: AP

Legendarni relist Carlos Sainz (Mini) je prvo mesto v skupnem seštevku v četrtek potrdil še z etapno zmago. Katarca Naserja Al-Atijaha (Toyota) je prehitel za 2:56 minute, Francoza Stephana Peterhansla (Mini) pa za 6:11 minute. Po peti etapi ima Španec, zmagovalec relija v letih 2010 in 2018, zdaj skoraj šest minut naskoka pred Al-Atijahom, tretji Peterhansel pa je zaostanek povečal in je zdaj od prvega mesta oddaljen 17:53 minute. 

V konkurenci motociklistov je etapo dobil Avstralec Toby Price (KTM), Čilenec Pablo Quintanilla (Husqvarna) je zaostal minuto in 12 sekund, Američan Andrew Short (Husqvarna) pa 2:31. S tremi minutami zaostanka je ciljno črto kot četrti prevozil Ricky Brabec (Honda). Ta ima zdaj skupno dobrih devet minut naskoka pred Pricem, tretji je Argentinec Kevin Benavides (Honda).

Slovenski dirkač Simon Marčič je končal na 55. mestu z uro in 14 minutami zaostanka, skupno pa je na 82. mestu z nekaj manj kot desetimi urami zaostanka. V petek bodo dirkači startali na šesti etapi, 830-kilometrski preizkušnji med Hailom in Riadom. "Vesel sem, da ni več uničujoče skalnate podlage in nevarnega prahu, ki onemogoča prehitevanje. Jutrišnja peščena etapa bo brutalna, organizator pričakuje celo, da je mnogi motoristi do noči sploh ne bodo mogli končati. Sam pa komaj čakam na težke sipine, kjer lahko pokažem, kaj znam. Z današnjim rezultatom sem zadovoljen, po težavah z matico se počasi prebijam nazaj v prvo deseterico v svojem razredu. Jutri nas čaka pravi peščeni pekel. A to je Dakar in zaradi takih etap smo tukaj," je etapo ocenil Marčič.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

krtaksn
09. 01. 2020 20.23
-4
Majster takozvani, ka matico si tokrat dobro prtegnu? Obstaja tud lepilo ce si majster, ce nisi zal. Pisi kuci propalo
MxMx
10. 01. 2020 09.36
+3
verjetno komentiraš iz domačega kavča, kajti zaradi svojega trebuha tudi nebi mogel zlesti na motor, kaj se šele cel dan boriti z motorjem in težkimi pogoji :)