Drugi športi

S. Williams: Kazen je bila pretirana

Melbourne, 19. 01. 2010 10.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.M./Reuters
Komentarji
0

Serena Williams je gladko zmagala v prvem krogu OP Avstralije, a še vedno ni pozabila lanske kazni zaradi predolgega jezika na OP ZDA.

Serena gre proti petemu naslovu na OP Avstralije.
Serena gre proti petemu naslovu na OP Avstralije. FOTO: Reuters
Serena Williams, ki brani naslov v Melbournu, je v svojem prvem dvoboju turnirja brez večjih naporov premagala poljsko tekmico Urszulo Radwansko s 6: in 6:1. Ker je na igrišču dajala vtis, da je nekoliko spremenila svoje obnašanje, se na tiskovni konferenci ni mogla izogniti vprašanjem, ki so obudila spomin na lansko kazen, ki jo je doletela zaradi grdega obnašanja in žaljenja na Flushing Meadowsu.
Kazen za izpad na Flushing Meadowsu se Sereni zdi nepravična.
Kazen za izpad na Flushing Meadowsu se Sereni zdi nepravična. FOTO: Reuters

"Mislim, da nisem bila ravno tiho. Zdi se mi, da sem celo večkrat stisnila pest. Na igrišču sem pokazala, kaj sem, kaj zmorem," je vtis novinarjev komenitrala lanska zmagovalka. Williamsova je morala lani plačati kar 92.000 dolarjev, ker je stranski sodnici na OP ZDA grozila, da ji bo zarila žogico v usta in jo ubila. "Ne vem, če je že bil kdo tako kaznovan. Ljudje so na igrišču govorili že grše reči in se grše obnašali. Mislim, da je ta kazen pretirana," je dejala Američanka in dodala, da ''se zavedam, da nisem ravnala prav, a zdaj sem to popravila. Zbiram denar za izobraževanje žensk in za mojo šolo v Afriki." Williamsova se je pokesala tudi z donacijo žrtvam nedavnega potresa na Haitiju.

Urszula Radwanska
Urszula Radwanska FOTO: Reuters

Sicer pa ima mlajša Williamsova nekaj težav z mečno mišico in zato nosi zaščitni obliž, ki ji omogoča, da se giblje brez težav. In v dvoboju z mlajšo od sester Radwanska jih res ni imela.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.