Drugi športi

S trdim delom nadomestiti razlike v primerjavi z najbogatejšimi

Ljubljana, 12. 09. 2024 12.14 | Posodobljeno pred 5 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
0

Športna direktorica rokometnega kluba Krim Mercator Deja Ivanović je globoko zakorakala v sezono, v kateri klub praznuje 40 let delovanja. In glede na častitljiv jubilej so cilji temu primerni - naskok na evropski vrh. Rezultati, ki so dosegljivi z visokim proračunom, a Ivanovićeva odgovarja: "Z delom želimo nadomestiti razliko v proračunu med nami in najbogatejšimi."

Rokometašice Krima Mercatorja so evropsko popotovanje, ki si ga želijo skleniti vsaj na zaključnem turnirju najboljše četverice, če ne na vrhu Evrope, začele s tesno zmago na gostovanju v Koprivnici. Z golom v izdihljajih tekme je francoska superzvezdnica Graci Zaadi Deuna zagotovila prvo zmago slovenskim državnim prvakinjam. A obenem je bil obračun s Podravko, ki se je šele vrnila na elitno raven igranja rokometa, opozorilo, da je potrebno vsakega od tekmic vzeti neskončno resno.

Graci Zaadi Deun je odločila obračun v Koprivnici in zagotovila krimovi družini prvo zmago v Ligi prvakinj.
Graci Zaadi Deun je odločila obračun v Koprivnici in zagotovila krimovi družini prvo zmago v Ligi prvakinj. FOTO: Damjan Žibert

Tudi danske podprvakinje Nykøbing. Četudi šele drugič v zgodovini kluba igrajo Ligo prvakinj, v Ljubljano (sobota, 17.45 na Kanalu A in VOYO)  prihajajo po zmago. In tega se Ljubljančanke zavedajo. Spomin na drugi krog minule sezone tekmovanja, ko so v Stožicah padle danske prvakinje iz Esbjerg je še živ, a tudi zavedanje, da je potrebno do potankosti analizirati tekmice. Najti rešitev za njihovo hitrost, ogromno teka, izjemen pretok žoge, igro sedmih igralk proti šestim. 

Glasna podpora je kot dodaten igralec

V klubu si želijo, da bi bile Stožice v soboto lepo polne. Da športni navdušenci izkažejo podporo klubu, ki meri na evropski vrh. Nekaj, kar igralke pričakujejo, nekaj česar si zelo želijo. Čeprav je cilj postavljen ekstremno visoko, sploh zavedajoč se rezultatov iz preteklosti, v krimovi družini verjamejo, da jim lahko uspe. Z delom, odrekanjem, podrejenostjo sistemu, želijo nadomestiti razliko v proračunu med najbogatejšimi evropskimi klubi in njimi. 

Ivanovićeva, pri Rokometni zvezi Slovenije odgovorna za ženski rokomet, si želi, da bi v najtrofejnejšem slovenskem ženskem klubu, v prihodnje še več igralk vzgojili v lastni šoli. V preteklosti so zato igralke posojali tudi ambicioznim slovenskim prvoligašem, tudi v Celje, kjer v letošnji sezoni članske selekcije klub ne bo več imel. Nekaj, kar skrbi tudi eno ključnih operativk ljubljanskega kluba.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.