Drugi športi

30. zaporedna sezona med elito: 'Krim je (bo) konkurenčen vsem'

Ljubljana, 29. 06. 2024 09.37 | Posodobljeno pred 4 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometašice Krima Mercatorja so pred dnevi dobile tekmice v novi sezoni EHF Lige prvakinj. Ljubljančanke bodo z nastopi v svoji že 30. zaporedni sezoni med evropsko rokometno elito, kar je največ med vsemi ženskimi in moškimi klubi, začele v skupini A. Krim bo novo sezono med rokometno elito začel 7. ali 8. septembra 2024.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Žreb skupin za novo sezono EHF Lige prvakinj je Krimovkam dodelil igranje v skupini A z madžarskim FTC-jem, francoskim Metzom, romunsko CSM Bukarešto, norveškim Stormhamarjem, danskim Nykobingom, hrvaško Podravko in romunsko Glorio. Prvi krog evropske sezone bo na sporedu 7. in 8. septembra. V drugi skupini bodo tekmovali še norveški Vipers, danski Esbjerg, črnogorska Budućnost, nemški Ludwigsburg, madžarski Györ, francoski Brest, romusnki Rapid in danski Odense.

Tekmovalni sistem EHF Lige prvakinj v novi sezoni ostaja nespremenjen. V skupinskem delu tekmovanja bo v skupinah A in B nastopalo po osem ekip. Prvo- in drugouvrščena kluba se bosta neposredno uvrstila v četrtfinale, ekipe od tretjega do šestega mesta pa v osmino finala. Sledile bodo tekme na izločanje, najboljša četverica pa se bo prebila na zaključni turnir, ki bo znova potekal v Budimpešti.

Krim Mercator - Bukarešta
Krim Mercator - Bukarešta FOTO: Damjan Žibert

Adžić: Najpomembnejše tekme pričakati v najboljši formi

"Dobili smo tekmece za novo sezono. Z nekaterimi smo se v minuli sezoni že pomerili in jih dobro poznamo. S Podravko Vegeto bomo trenirali in igrali med poletjem, sam pa sem jih spremljal v EHF Ligi Evropa. Nykobing je ekipa, ki je presenetila v zelo kakovostnem danskem prvenstvu in je igrala finale. Kljub vsemu sem prepričan, da je Krim Mercator konkurenčen vsem. Nekaj je sprememb v naši ekipi in cilj je, da po skupinskem delu zasedemo čim višje mesto. Da rastemo iz tekme v tekmo ter najpomembnejše obračune pričakamo v najboljši formi," za uradno spletno stran ljubljanskega kluba "trdi" trener Dragan Adžić.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Monster_cat
29. 06. 2024 10.10
+1
Pred vsako sezono iste zgodbice. Na konc pa ne dosezejo nic. Res ze pocas skoda gnara.