Drugi športi

Rogge v Pekingu pričakuje do 40 dopinških primerov

Bruselj, 26. 07. 2008 17.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Jacques Rogge napoveduje, da bodo v Pekingu ujeli med 30 in 40 dopinških grešnikov.

Jacques Rogge na avgustovskih igrah pričakuje med 30 in 40 grešnikov.
Jacques Rogge na avgustovskih igrah pričakuje med 30 in 40 grešnikov. FOTO: Reuters

Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK) Jacques Rogge je dva tedna pred začetkom olimpijskih iger v Pekingu napovedal, da bo število športnikov, ki jih bodo med največjim športnim dogodkom leta ujeli pri jemanju poživil, verjetno med 30 in 40.

V pogovoru za časnik De Standaard je Rogge izrazil bojazen, da bo dopinških primerov v Pekingu več kot pred štirimi leti, ko so pri poskusu goljufije s prepovedanimi sredstvi ujeli 26 športnikov. "Število testov se je precej povečalo. Prepričan sem, da je dopinška problematika napredovala. Koliko primerov bomo imeli v Pekingu? Več kot v Atenah. Če upoštevamo, koliko bo testov na Kitajskem, lahko pričakujemo med 30 in 40 primeri," je dejal prvi mož krovne olimpijske organizacije.

Pred osmimi leti v Sydneyju so izvedli 2500 testov in ujeli 12 dopinških grešnikov. V Pekingu bodo predvidoma izvedli 4500 testov.


KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.