Drugi športi

Rezar se je vrnil z 18 obrambami

Celje, 11. 11. 2009 14.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometni vratar Celja Pivovarne Laško Aljoša Rezar je dolgo čakal na pravo priložnost v letošnji sezoni. Proti Krčanom je v 30. minutah vknjižil neverjetnih 18 obramb.

Aljoša Rezar je v drugem polčasu dvoboja s Krčani zaustavil kar 18 strelov nasprotnika.
Aljoša Rezar je v drugem polčasu dvoboja s Krčani zaustavil kar 18 strelov nasprotnika. FOTO: Damjan Žibert

Aljoša Rezar je s predstavami v zadnjih nekaj sezonah dokazal, da se za prihodnost slovenskih rokometnih vratarjev ni treba bati. Od dvoboja Lige prvakov proti švedskemu Sävehofu, ko je še kot posojen igralec Celja branil za Slovan, in na severu Evrope uničil nasprotnika, je minilo nekaj let, s kar 18 obrambami v 30 minutah proti novincu med prvoligaško elito iz Krškega pa je dokazal, da je spet pripravljen za velike stvari. Njegove minute na parketu pri pivovarjih smo lahko v novi sezoni, do tekme proti Krčanom, sicer prešteli na prste ene roke.

Rezar je bil vseskozi menjava za izkušenega Gorazda Škofa, pred začetkom letošnje sezone pa se je preselil na tribune Zlatoroga in čakal na priložnost.
Rezar je bil vseskozi menjava za izkušenega Gorazda Škofa, pred začetkom letošnje sezone pa se je preselil na tribune Zlatoroga in čakal na priložnost. FOTO: Damjan Žibert

"Vesel sem, da sem dočakal priložnost na golu Celja in upam, da sem dokazal, da še nisem pozabil braniti," je za 24ur.com povedal Celjan, ki je bil v letošnji sezoni od prvega kroga naprej vseskozi v senci izkušenejših Richarda Štochla in Bena Lapajneta. Mnogi rokometni strokovnjaki so mu napovedovali bleščečo rokometno prihodnost, a pred sezono se je več kot očitno znašel v nemilosti trenerja Toneta Tislja. "Zame sta ta hip vrhunska vratarja Štochl in Lapajne, Rezar pa se bo moral še dokazati," je na začetku sezone razlagal Tiselj, po torkovi tekmi pa bo moral omenjeno izjavo vsaj malce spremeniti.

Tisti, ki so si ogledali dvoboj v Zlatorogu so na tribunah po tekmi prešerno izjavljali, da je jasno, 'kdo bo v soboto proti Zaporožju začel na golu'. "Želim si, da bi dobil priložnost in dokazal, da predstava proti Krčanom ni bil muha enodnevnica," je še dodal Rezar.

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

micibond
11. 11. 2009 21.20
Ja saj se je poba že dokazal, že nekaj let rešuje vrata ko prvopostavljenim ne gre,pa kaj bi zdaj še moral naredit da bi bil všeč trenerju? Aljoša, fejst fant si in dobil boš svojih 60 minut!!!
Fabregas1991
11. 11. 2009 20.09
No sm kr sam preveru. Če gre verjeti strani od rzs-ja je bil izid 37:14. Kok obramb je mel pa un k je branu prvi polčas(Stochl, Lapajne)? To sprašujem zato ker je Celje v drugem polčasu, ko je branil Rezar, dobilo 8 golov v prvem pa celo samo šest. Je pa mel Rezar 69% (!!!) uspešnost.
Fabregas1991
11. 11. 2009 20.05
Bravo Rezar :) Sam tle gor pa res pišejo eni amaterji. Lahko bi vsaj napisali kok je bil izid te tekme :S
mathia
11. 11. 2009 18.23
Stochl in Rezar sta carja! Oba v odlični formi... Poleg tega pa še Kozlina, Bedekovič in Pajovič v obrambi.... Povrh vsega še zaj Vugrinec, Zorman i Edi v napadu---- To je ekipa ki lahko vtrga! .... Komaj čakam spet na poln Zlatorog in evropske tekme....
minimall
11. 11. 2009 17.55
naj že zamenjajo trenerja.Tiselj pojma nima. Nima avtoritete pri igralcih. Rezar se je že 2 leti dokazoval kadar ni šlo Škofu, zdej pa ko je Škof šou bi si pa pomoje zasluživ igrati v prvi postavi al pa vsaj nekaj več minut kot pa ga daje Tiselj v igro!!
ss1976
11. 11. 2009 17.01
Bravo Rezar... Drugo leto pa Celje spet v ligo prvakov!
bgdfgfdgdfg
11. 11. 2009 15.22
no rezar je enden najboljsih vratarjev v evropi..samo da pride njegovih 5 min.. :)) GREMO CELJEEEEEEEEEEEE
tomaz74
11. 11. 2009 15.03
Hvala bogu, da Tiselj po tej sezoni gre. Je pač tak, če imaš dobre veze,......da lahk tud rokomet treniraš !! :)