Drugi športi

Pomlajene Slovenke močno motivirane: novinke, (p)dokažite se

Ljubljana, 23. 10. 2024 07.46 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Ženska članska rokometna reprezentanca je v tem tednu znova zbrana. V ponedeljek se je v Ljubljani podala v drugi ciklus priprav za letošnje Evropsko prvenstvo, ki ga bodo od konca novembra gostile Avstrija, Madžarska in Švica.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Slovenski selektor Dragan Adžić je še drugič v novi klubski sezoni in obenem zadnjič pred začetkom sklepnih priprav zbral svoje izbranke. Tokrat je na priprave, ki jih bo izbrana vrsta v celoti opravila v Ljubljani, povabil 19 igralk. "V preteklem ciklusu smo odigrali tekmo z reprezentanco Hrvaške, tokrat pa smo se odločili, da ne odigramo nobene mednarodne tekme, ampak na pripravah ponudimo priložnost še nekaterim dodatnim igralkam," je za uradno spletno stran RZS uvodoma razkril slovenski selektor in dodal: "S prihodom kolega Jana Žbogarja imamo še boljši pregled nad igralkami iz slovenske lige, ki jim tudi skušamo dati priložnost. Ena izmed teh je Ana Jeras, ki smo jo na levem krilu vpoklicali namesto Tinkare Kogovšek. Z nami je tudi Ivona Barukčić, ki je zamenjala na žalost poškodovano Neno Černigoj."

Adžičev seznam poleg Jeras in Barukčić sestavljajo še krilne igralke Ema AbinaMaja SvetikEma Marija MarkovićŽiva Čopi in Elena Erceg, zunanje igralke Tjaša StankoNuša FegicAna AbinaEma HrvatinErin Novak in Špela Bajc, krožne napadalke Nataša LjepojaValentina Tina Klemenčič in Lana Puncer ter vratarki Maja Vojnović in Dijana Đajić, ki se jima je pridružila še Karin Kuralt.

Dijana Đajić, desno Valentina Klemenčič
Dijana Đajić, desno Valentina Klemenčič FOTO: Luka Kotnik

V ponedeljek reprezentanca še ni bila popolna, zato je črnogorski strokovnjak na slovenski klopi ta dan izkoristil za priključitev nekaterih dodatnih igralk, ki igrajo v slovenskih članskih klubih. Dvanajsterici vabljenih igralk so se tako na parketu male stoženske dvorane pridružile Azra Zulić (Velenje), Nina Ocepek in Žana Cerovak (obe Ljubljana), na treningu je pomagala še Manca Jurič, ki že ima kar nekaj članskih reprezentančnih izkušenj. "Želeli smo preveriti njihovo raven znanja in razširiti našo bazo rokometašic, ki bi jih lahko povabili na naslednje priprave. Konec novembra pred evropskim prvenstvom takšne priložnosti ne bo, bo pa spet na kakšnem izmed naslednjih zborov," je pojasnil 53-letni Črnogorec na slovenski klopi.

A to pripravljalno obdobje za reprezentanco vseeno ne bo minilo brez preizkušanja dela s treningov. "V torek dopoldne smo z igralkami Krima, ki v tem tednu niso reprezentančno aktivne, že opravili skupni trening, v sredo pa bomo z njimi odigrali še tekmo. Do sobote, ko bomo zaključili priprave, se bomo nato obračali proti prvim tekmicam na evropskem prvenstvu, Norvežankam, Slovakinjam in Avstrijkam. Počasi zlagamo vse kocke," je še dodal Adžić.

Dragan Adžić
Dragan Adžić FOTO: AP

Sklepne priprave za evropsko prvenstvo bo ženska reprezentanca začela v drugi polovici novembra, prva tekma pa jo čaka 28. istega meseca. V Innsbrucku bodo prve slovenske tekmice aktualne svetovne podprvakinje in zadnje olimpijske zmagovalke Norvežanke. Z vmesnim dnevom premora bosta sledila še obračuna s Slovaško in sogostiteljico tekmovanja, Avstrijo. Napredovanje na Dunaj, kjer bosta odigrali vse preostale dvoboje, si bosta zagotovili najboljši dve ekipi skupine. 

  • ULTRA 1
  • ULTRA 2
  • ULTRA 3
  • ULTRA 4
  • ULTRA 5
  • ULTRA 6
  • ULTRA 7
  • ULTRA 8

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

testosteron
23. 10. 2024 08.56
-1
Spet neke visokoleteče izjave in napihovanje - potem bodo pa sledili sami porazi in zopet iskanje krivca !...