Drugi športi

Bautista na Portugalskem nepremagljiv, v žep pospravil vse tri zmage

Portimao, 01. 10. 2023 15.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
N.M., M.J.
Komentarji
5

Predzadnji dirkaški vikend razreda Superbike je bil znova v znamenju vodilnega dirkača prvenstva. Skrajšano Superpole dirko je osvojil Španec Alvaro Bautista, ki je tik pred ciljno črto ugnal Turka Topraka Razgatliogluja, na tretje mesto zmagovalnega odra pa se je povzpel Italijan Andrea Locatelli. Tudi na daljši popoldanski dirki smo videli podoben scenarij, Bautista je v ciljni ravnini zapeljal pred Turka in dosegel še drugo zmago dneva in tretjo tega dirkaškega vikenda.

V drugo nedeljsko dirko, ki je znova potekala v odličnih vremenskih razmerah, je najhitreje vstopil Turek Toprak Razgatlioglu. Po prvem odpeljanem krogu je bil vrstni red vodilne trojice takšen: Razgatlioglu, Bautista, Gardner. Jonathan Rea se je zapletel v podaljšano linijo še z dvema dirkačema in pristal šele na 19. mestu. Turek je na začetku vozil zelo hitro, toda Bautista mu je z vso močjo sledil. Po štirih odpeljanih krogih sta bila prvouvrščena na dirki povsem v svojem svetu in si pridno nabirala prednost pred ostalimi dirkači. Imela sta že več kot sekundo in pol prednosti. 15 krogov pred koncem se je Bautista odpeljal pred Turka in si še večal prednost. Kljub vsemu pa se Razgatlioglu, kot je tudi napovedal, ni predal in ga 10 krogov pred koncem znova ujel ter prevzel vodilni položaj. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izmenjevanje na prvem mestu je bilo na meniju tudi v nadaljevanju. Ko so bili še štirje krogi do konca, je bil na prvem mestu znova Španec, toda Turek je provokativno še naprej poskušal zavzeti vodilni položaj. Bautista si je v zadnjem krogu na zadnji ravnini po zunanji strani pripeljal novo zmago v prvenstvu. 

"Boril sem se z Alvarom, v vsakem krogu sem dal vse od sebe, poskušal sem na različne načine, toda ni se izšlo. Nisem zadovoljen, razočaran sem. Bomo videli, kaj bo v Jerezu, dali bomo vse od sebe," je po dirki povedal žalosten Razgatlioglu. Vse skupaj bo zelo težko, kajti 60 točk prednosti, ki jih ima Španec, je velik zalogaj. "Zelo sem užival v tej borbi, Toprak je zares poskušal vse, bil je agresiven, dobro se je boril. Moral sem biti previden. Zelo sem vesel zase, za svojo ekipo. Upam, da bomo v tem vzdušju le nadaljevali," pa je povedal zmagovalec Alvaro Bautista.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tudi prva nedeljska dirka Bautisti

Prvi vrhunec nedeljskega sporeda, šlo je za skrajšano Superpole dirko, ki ponuja polovično število točk, je najbolje začel Razgatlioglu in povedel karavano kot prvi v uvodne ovinke. A  že po nekaj sekundah se je pripetila nesreča obeh dirkačev Kawasakija in Jonathan Rea ter Alex Lowes sta se zapletla ter dirko končala že v prvem krogu. Turek Razgatlioglu je imel v uvodnih krogih najboljši ritem, za njim pa sta se vozila Andrea Locatelli in Alvaro Bautista. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Španec je po nekaj krogih prišel na zadek Italijana in ga pet krogov pred koncem tudi prehitel in zavzel drugo mesto. V vodstvu je ostal Turek, ki je bil na Superpole dirki v prvem delu preizkušnje najbolj razpoložen v karavani. Bautista je sicer v zaključku dirke peljal najhitreje od vseh in se tudi kmalu povsem približal vodilnemu Turku, a do prave priložnosti za prehitevanje prišel v predzadnjem krogu, ta napad pa je Turek še odbil. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V zadnjem krogu je Bautista tvegal več in se povsem približal tekmecu ter odločilni napad pripravil prav za zadnji ovinek in ciljno ravnino. Uspelo mu je in Turka je prehitel le nekaj metrov pred ciljno črto ter pospravil novih 12 točk za skupni seštevek, s tem pa povečal prednost pred Razgatlioglujem. Na tretje mesto zmagovalnega odra pa je splezal Italijan Andrea Locatelli. "Presrečen sem. Odličen rezultat za Yamaho, toda želeli smo zmago. Upam na še boljši rezultat na osrednji dirki dneva," je povedal tretjeuvrščeni Italijan. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Vedel sem, da bo Alvaro pritiskal v zadnjih krogih, in izkoristil je svojo priložnost. Ne morem si ničesar očitati, saj sem naredil vse. Tekmečev dirkalnik je pač močnejši," je povedal Razgatlioglu. "Hitra dirka je za nami. Slabo sem startal, nato pa ostril tempo. V zadnjih treh krogih sem prišel zelo blizu Topraku in vedel, da bo priložnost za zmagi prišla. Izkoristil sem prednosti dirkalnika in se veselim novega uspeha. Tudi na drugi dirki želim na vrh," pa je bil navdušen Bautista. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BMWmojster
01. 10. 2023 20.08
Bautista ima samo srečo, da lahko z Ducatijem prehiteva po ciljni ravnini. Če bi od Topraka Yamaha šla mimo Ducatija po ciljni ravnini tak hitro kot Ducati mimo Yamahe bi Toprak zmagal vse dirke na prvenstvu! Drugo leto bo Yamaha imela vsaj tako hiter motor kot Ducati vendar škoda, da je ne bo več vozil Toprak. Bo pa smrtna kombinacija Rea in Locateli.
motorist_mb
01. 10. 2023 15.37
+2
Bau 👏👏👏
blue_cat
01. 10. 2023 12.17
+1
Spredaj je ostajal Turek, ki je bil na Superpole dirki vidno najbolj razpoložen v karavani........ker stavek😂😂😂🤦🤦
blue_cat
01. 10. 2023 12.31
+1
Po temle stavku sm mislu, da je zmagu Turk
motorist_mb
01. 10. 2023 08.01
+0
Prepozn si,Bau 👑