Drugi športi

Razgatlioglu: Pogrešam zmagovati na dirkah

Estoril, 12. 10. 2024 06.00 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.M., D.S.
Komentarji
0

Pred motociklisti v razredu Superbike sta ostali še dve prizorišči. Najprej se bodo v tem vikendu pomerili v portugalskem Estorilu, nato pa jih prihodnji vikend čaka še španski Jerez. Trenutno vodilni Toprak Razgatlioglu ima na vrhu 414 točk, na drugem pa je mladi Nicolo Bulega, ki zaostaja 39 točk. Turek je bil tudi na petkovih prostih treningih najhitrejši in tako napovedal, da močno razmišlja o naslovu prvaka.

SBK Estoril
SBK Estoril FOTO: VOYO

Ko se je Toprak Razgatlioglu po tistem nesrečnem padcu na drugem prostem treningu na stezi Magny-Cours vrnil v prvenstvo, so bili njegovi cilji jasni. Ohraniti vodstvo in si pripeljati naslov svetovnega prvaka ter tako potrditi odličen začetek letošnje sezone. Petkovi prosti treningi v Estorilu so pokazali, da je na dobri poti, da se bo to uresničilo. "Zelo sem vesel, da sem tukaj, rad imam to stezo. Ta vikend bo sicer vreme povzročalo nekaj težav, toda dal bom vse od sebe. Zelo pogrešam zmagovati na dirkah," je povedal Turek.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kljub temu da bi na Portugalskem lahko že potrdil naslov prvaka, je dirkač odločen, da se bo osredotočil samo na samo dirkanje. "Osredotočen bom povsem samo na dirko. Ampak ja, če se računica izide, če zmagam vse, če bo Bulega dovolj za menoj ... Potem lahko že osvojim naslov prvaka. Toda tudi on je močan, vsi so dobri. Ne razmišljam o tem. Sam imam v mislih, da se prvenstvo zaključi v Jerezu. Vsakič, ko zmagam, sem bolj vesel. Grem dirko po dirko, ne čutim večjega pritiska ta vikend," še doda.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Spremljajte torej razplet motociklističnega prvenstva Superbike na VOYO. V soboto pričnemo ob 11.55 s kvalifikacijami, ob 14.55 pa bo na vrsti prva dirka vikenda na Portugalskem.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.