Drugi športi

Alonso po odličnem začetku izgubil več kot dve uri, etapa De Villiersu

Neom, 06. 01. 2020 12.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sredi druge etape relija Dakar se je hudo zalomilo prvemu zvezdniku letošnje dirke Fernandu Alonsu. Nekdanji svetovni prvak formule 1 je na preizkušnji, ki je dirkače popeljala od Al Vajha do Neoma, povozil večji kamen in z okvaro Toyotinega dirkalnika na pomoč čakal dve uri in pol. Etapo je na koncu dobil njegov moštveni kolega Južnoafričan Giniel de Villiers.

Naser Al-Atijah (na fotografiji) med prvo etapo od Džide do Al Vajha.
Naser Al-Atijah (na fotografiji) med prvo etapo od Džide do Al Vajha. FOTO: AP

Po tem, ko je kazalo, da bo Fernando Alonso po vzpodbudnem začetku relija Dakar in osvojenem 11. mestu na uvodni etapi še dodatno napredoval in se približal najboljšim, je sredi druge etape med Al Vajhom in Neomom Španec naletel na (pre)hudo oviro. Povozil naj bi večji kamen, ki je tako poškodoval sprednje levo kolo ter vzmetenje njegove toyote, da je nekdanji svetovni prvak formule 1 potreboval pomoč. Po več kot dveh urah se je 38-letnik iz Ovieda le podal proti cilju, kjer je močno zaostal za zmagovalcem etape, sicer moštvenim kolegom Južnoafričanom Ginielom de Villiersom.

V skupnem seštevku vodi Argentinec Orlando Terranova (Mini), ki je v ponedeljek skozi cilj pripeljal na drugem mestu s 3:57 minute zaostanka. Od ostalih favoritov je Katarec Naser Al-Atijah (Toyota) zasedel peto mesto z 11:46 minute zaostanka za zmagovalcem etape, šesti je bil Španec Carlos Sainz (Mini/+13:05). Težave z volanom je imel drugouvrščeni z otvoritvene etape, izkušeni Francoz Stephane Peterhansel (Mini), ki je skozi cilj zapeljal z zajetnimi 22:15 minute zaostanka.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pri motociklistih, kjer slovenske barve zastopa Simon Marčič s husqvarno (tokrat je bil 75.), je etapno zmago slavil Bocvanec Ross Branch (KTM), ki je za 1:24 minute prehitel Britanca Sama Sunderlanda (KTM), za 2:21 pa je zaostal Čilenec Pablo Quintanilla. Marčič je zdaj skupno na 76. mestu in deseti v svojem težavnostnem razredu.

Skupno je zdaj v vodstvu Sunderland z minuto in 18 sekundami prednosti pred Quintanillo, tretji je Argentinec Kevin Benavides. Marčič je dirko v nedeljo začel z 71. mestom v uvodni etapi, v ponedeljek pa je preizkušnjo končal na 75. mestu, skupno pa je zdaj 76. (+ 2:01:24). V torek bo na sporedu tretja etapa s startom in ciljem v Neomu, dolga 504 kilometre (427 kilometrov hitrostne preizkušnje).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uporabnik1046796
07. 01. 2020 08.34
Marčič pa sanja o stopničkah😂 Pa ni dovolj samo nov motor!
Roninax
06. 01. 2020 19.19
+1
alonso je kekec
poserjemsenavas
07. 01. 2020 08.04
+1