Drugi športi

Prvič po letu 1994 je branilka naslova v Wimbledonu izpadla že v prvem krogu

London, 02. 07. 2024 17.11 | Posodobljeno pred dvema dnevoma

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na tretjem letošnjem turnirju za grand slam v Wimbledonu se je zgodilo prvo večje presenečenje. Že v prvem krogu se je od turnirja poslovila branilka naslova Čehinja Marketa Vondroušova, ki je morala priznati premoč Španki Jessici Bouzas. Triinosemdeseta igralka sveta je po uri in šestih minutah zmagala s 6:4 in 6:2.

Čehinja, šesta nosilka, ki je naredila veliko napak, kot je sama dejala, sta se ji poznala poškodba in desetdnevni izpad treninga, je tako postala šele druga branilka naslova s porazom v prvem krogu. Leta 1994 se je to zgodilo legendarni Nemki Steffi Graf, takrat je izgubila proti Američanki Lori McNeil.

Jessica Bouzas
Jessica Bouzas FOTO: AP

"Prvič sem bila v Wimbledonu, takoj sem morala na osrednje igrišče, a presenetljivo sem se počutila kot doma. To je eden najpomembnejših trenutkov mojega življenja, moje kariere. Nisem imela nobenega pritiska, želela sem uživati, to mi je uspelo in s tem sem zelo zadovoljna," je po zmagi dejala 21-letna Španka.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.