Drugi športi

'Proti Norvežankam so zmagale izkušnje, saj med elito nastopamo desetletja'

Ljubljana, 07. 10. 2024 09.37 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J., M.F.
Komentarji
0

Ljubljanske rokometašice tudi po četrtem krogu elitne EHF Lige prvakinj ostajajo neporažene. Tokrat so v domačih Stožicah s 25:23 slavile proti norveškemu Storhamarju in zasedle vrh razpredelnice. Naslednjo domačo tekmo bodo igrale v soboto, ko bodo v Stožicah gostile romunsko Bukarešto. Prenos bo, kakopak, na Kanalu A in VOYO.

Več videovsebin
  • Alja Varagić in Barbara Lazović po tekmi
    04:32
    Alja Varagić in Barbara Lazović po tekmi
  • Alja Varagić natančna za 24:23
    00:23
    Alja Varagić natančna za 24:23
  • Iz 24UR: Dan s Tamaro Mavsar
    02:12
    Iz 24UR: Dan s Tamaro Mavsar

Krimovke so v tekmo krenile silovito in po zadetkih Tatjane Brnović, Tamare Mavsar, Ane Gros in Alje Varagić hitro povedle s 4:1. 

Krimovke naslednja tekma čaka že v soboto, ko v Areno Stožice ob 17.45 prihaja CSM Bucuresti. Prenos Kanal A in VOYO.

Potem pa se je nekoliko ustavilo. Gostje so ob koncu 18. minute prvič povedle, takrat preko Mathilde Rivas Toft za 6:5. Sledilo je precej izenačeno nadaljevanje, ob polčasu so imele tigrice minimalen zaostanek (11:12).

V drugem polčasu se je nadaljevala igra gol za gol. Prednost dveh ali treh zadetkov na eni strani, pa znova na drugi. Napeto, vroče in izenačeno. Tako je Brnovićeva slabih šest minut pred koncem poskrbela za izenačenje. Do konca je Skandinavkam uspelo zadeti le še enkrat, domači zasedbi pa (na veselje vseh navijačev) še dvakrat več.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dva gola, ki sta tehtnico prevesila na stran ekipe Dragana Adžića in postavila končni izid 25:23. To je bila za Krim Mercator četrta zaporedna zmaga v tej sezoni EHF Lige prvakinj. V tem tekmovanju pa Ljubljančanke ostajajo še neporažene. 

Statistika Krim Mercator - Storhamar
Statistika Krim Mercator - Storhamar FOTO: Sofascore.com

"Čestitke tekmicam za dober in odličen boj. V tej sezoni opravljajo neverjetno delo. Na zadnjih tekmah smo videli, da so vedno na visoki ravni, ne glede na to, ali zaostajajo za veliko golov. Vesel sem, da smo zmagali. Bila je res zahtevna tekma. Zmagale so izkušnje, saj v EHF Ligi prvakinj igramo že več let," je po četrti zmagi v nizu dejala izkušena Tamara Mavsar. "Pričakovali smo zahtevno tekmo in vesel sem, da smo ostali stabilni tudi v težkih situacijah. V zadnjih desetih minutah smo naredili rezultat 5:1," pa je bil kratek in jedrnat strateg Ljubljančank Adžić. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.


KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.