Drugi športi

Poslednji ples Jovanke Radičević

Ljubljana, 14. 08. 2024 13.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovo od rokometa je naznanila ena največjih zvezdnic tega športa: Črnogorka Jovanka Radičević bo po koncu sezone 2024/2025 zaključila svojo izjemno športno pot. V prihajajoči bo naredila vse, da Krimu Mercatorju pomaga pri uresničitvi visokoletečih ambicij.

Jovanka Radičević
Jovanka Radičević FOTO: Damjan Žibert

Rokometni klub Krim Mercator bo po koncu sezone 2024/25 ostal brez ene svojih največjih zvezdnic, saj bo Jovanka Radičević po več kot dveh desetletjih na najvišji ravni zaključila svojo bogato športno pot. Kariero bo sklenila v dresu Krima Mercatorja, za katerega je igrala že v minulih dveh sezonah.

Črnogorka, ki velja za eno najboljših rokometašic vseh časov, se bo poslovila kot najboljša strelka v zgodovini EHF Lige prvakinj. V svoji dolgi in uspešni karieri je postavila številne rekorde in dosegla izjemne dosežke, ki so jo postavili v sam vrh svetovnega rokometa.

Sezona 2024/25 bo njena 21. zaporedna sezona v elitnem evropskem tekmovanju, kar je največ med vsemi igralkami. S svojo izjemno strelsko formo in neustavljivo energijo je navdihovala tako soigralke kot tudi navijače ter postala prava ikona rokometa.

Krim – Odense
Krim – Odense FOTO: Luka Kotnik

Jovanka Radičević: Moja želja v tej sezoni je uvrstitev na Final 4!
Radičevićeva je ob napovedi konca kariere za uradno spletno stran ljubljanskega kluba dejala: "Vsako odločitev vedno sprejemam premišljeno. V življenju in športu sem se vodila z intuicijo in do sedaj so bile odločitve prave. Treba je vedeti, kdaj se umakniti. Da se te ljudje zapomnijo, ko si na vrhuncu. Mislim, da sem rokometu dala vse. Resnično sem ponosna na vse, kar sem do sedaj dosegla, in ta odločitev je prišla iz srca."

Radičevićeva se je Krimu Mercatorju pridružila pred sezono 2022/2023. Njena želja je, da kariero zaključi z uvrstitvijo na zaključni turnir EHF Lige prvakinj, ki bo potekal v Budimpešti.

"Vem, da imamo kakovostno ekipo, dala bom vse od sebe v zadnjih trenutkih, da bomo vsi skupaj zaplesali v Budimpešti," za uradno spletno stran Krima Mercatorja še pravi izkušena Črnogorka. "Moja želja je Final 4 in verjamem, da se bo izpolnila. Verjamem, da se bom poslovila, kot sem se poslovila od reprezentance. Vem, da imamo kakovostno ekipo, dala bom vse od sebe v zadnjih trenutkih, da bomo vsi skupaj zaplesali v Budimpešti," je še dodala.

Jovanka Radičević bo, kot še piše na uradni klubski spletni strani, po koncu kariere pustila neizbrisen pečat tako v rokometnem svetu kot pri Krimu Mercatorju, kjer so na njeno bogato kariero izjemno ponosni. Njena zapuščina bo še dolgo živela med navijači in soigralkami.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Slap.
14. 08. 2024 15.45
Če te morje vzame Jovanka.
Anion6anion
14. 08. 2024 14.27
-3
A to je še ena slovenska?
Šumsko voče
14. 08. 2024 18.48
+1