Drugi športi

Portugalec na celjski klopi prvič slavil na derbiju: Fantje so si to zaslužili

Celje, 03. 10. 2024 14.33 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Celjani so na osrednji tekmi petega kroga lige NLB premagali državne prvake iz Velenja. Z vodstvom od začetka do konca tekme so celjski pivovarji prišli do zmage na 132. derbiju. Po četrti zmagi in neodločenem izidu so še naprej na prvem mestu na razpredelnici, medtem ko so Velenjčani drugič zaporedoma ostali praznih rok. Pred dnevi so jih v njihovi Rdeči dvorani premagali tudi Trebanjci.

Ekipa RK Celje Pivovarna Laško je vodilna v prvenstvu.
Ekipa RK Celje Pivovarna Laško je vodilna v prvenstvu. FOTO: RK Celje Pivovarna Laško

Levi zunanji Uroš Milićević, ki je proti Velenju dosegel pet zadetkov in ob tem uspešno preprečeval nasprotne napade, ter še vedno neporaženi trener RK Celje Pivovarna Laško Paulo Pereira sta povzela dogajanje na tekmi 5. kroga državnega prvenstva med RK Celje Pivovarna Laško in RK Gorenje Velenje. 

Pri Celjanih je bil najbolj učinkovit Luka Perić s šestimi goli, Tadej Mazej in Uroš Miličević sta dosegla po pet zadetkov. Pri Velenjčanih je Tine Poklar dosegel sedem, Tilen Sokolič pa šest golov.

"Za nami je večni slovenski derbi, derbi z veliko začetnico. Obe ekipi sta prikazali borbeno predstavo, mi smo bili zelo dobri v prvem polčasu, Velenjčani v drugem. Na nasprotnika smo se dobro pripravili, vedeli smo, kje so najbolj nevarni, potrebna je bila maksimalna zbranost v obrambi. Držali smo se vseh dogovorov iz garderobe, kar je bila pot do uspeha. Želeli smo kontrolirati ritem tekme skozi celotno srečanje, kar nam je dobro uspevalo, vendar Velenjčani so predvsem v drugem polčasu pokazali svojo kvaliteto in se nam povsem približali. Mislim, da smo zasluženo zmagali, tudi z glasno podporo navijačev," je za uradno spletno stran celjskega kluba dejal strelec petih zadetkov Milićević.

Paulo Pereira
Paulo Pereira FOTO: AP

"Napadalno smo odigrali zelo dober prvi polčas, v obrambi še lahko in moramo določene stvari popraviti. Generalno gledano smo odigrali dobro tekmo, igra na igrišču je bila dobro vodena, pokazali smo prava čustva in energijo, vendar vse pod kontrolo, fokusirano. To me resnično veseli, da napredujemo na tem področju. Še vedno pa lahko popravimo določene stvari, kar je del taktičnega in strateškega napredka. Zelo sem zadovoljen tudi s pristopom, borbenostjo. To je osnova za vse stvari in zaradi tega ta ekipa pridobiva na karakterju, pravilno so tudi nadzorovali vse emocije. Vesel sem za svoje igralce, zaslužili so si to zmago. Veliko delamo, treniramo in za njih je to tudi zelo pomembna zmaga, da so nagrajeni za svoj trud. Ampak pri tem se ne ustavljamo, odpraviti moramo še določene stvari in se začeti pripravljati na nove izzive. Dve točki sta ostali doma, enako pomembni bosta na nedeljski tekmi proti Kopru," pa je po prvi zmagi na največjem slovenskem derbiju dejal Paulo Pereira.


Antonijević do stotih zadetkov v celjskem dresu

Vukašin Antonijević, ki se je celjskemu klubu pridružil pred sezono 2022/2023, je na derbiju proti Gorenju presegel mejo stotih zadetkov v celjskem dresu. "Vesel sem, da sem to tega mejnika stotih zadetkov prišel na derbiju proti Gorenju. Še bolj sem vesel, da sta bila moja zadetka kamenček v mozaiku do naše zmage. To mi pomeni največ, da smo z ekipo odigrali odlično tekmo, se borili in na koncu zasluženo zmagali. Vsak mejnik je temelj za prihodnost, moje oziroma naše misli pa so že pri nedeljski tekmi proti Kopru."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.