Drugi športi

Polom Ferrarija za prvo zmago v sezoni izkoristil Hamilton

Sakhir, 31. 03. 2019 18.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Lewis Hamilton je zmagovalec 999. dirke v zgodovini svetovnega prvenstva Formule 1. Aktualni svetovni prvak je do zmage prišel na zelo srečen način, potem ko je imel prepričljivo vodilni Charles Leclerc težave s svojim Ferrarijem. Monačan je kljub temu, da je imel težave s pogonskim agregatom osvojil tretje mesto. Drugi je bil zmagovalec uvodne preizkušnje Valtteri Bottas. Leclerc je dobil še dodatno točko za najhitreje odpeljani krog na dirki. Dirkači so ciljno črtno sicer prečkali v spremstvu varnostnega avtomobila.

Lewis Hamilton je po zmagi priznal, da si je Charles Leclerc danes zaslužil zmago.
Lewis Hamilton je po zmagi priznal, da si je Charles Leclerc danes zaslužil zmago. FOTO: AP

Na dirki formule 1 v Bahrajnu, drugi postaji sezone, je dvojno zmago dosegel Mercedes. Slavil je svetovni prvak Britanec Lewis Hamilton pred Fincem Valtterijem Bottasom. Dolgo je kazalo na zmago novinca pri Ferrariju Charlesa Leclerca, ki pa je nazadnje zaradi tehničnih težav končal na tretjem mestu.

Leclerc je vodil vse do zadnje petine dirke, ko je zaradi tehničnih težav z dirkalnikom moral upočasniti, prehitela pa sta ga oba tekmeca v Mercedesu. Še slabše je šlo prvemu vozniku Ferrarija Nemcu Sebastianu Vettlu, ki se je v boju s Hamiltonom zavrtel in moral v bokse po nov nos dirkalnika, nazadnje je bil peti.

Leclercu je za majhno tolažbo ostala dodatna točka za SP, ki jo po novih pravilih dobi dirkač za najhitrejši krog. Skupno je po dveh dirkah v vodstvu ostal Bottas, ki pa ima le še točko naskoka pred Hamiltonom, ta je danes dosegel 74. zmago v karieri.

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

brigajsezase
31. 03. 2019 19.39
+18
Nikoli nisem bil in nikoli nebom fan ferarrija.....ampak danes sem pa stiskal pesti za Lecleca....škoda....a kot je rekel Hamilton, da je veliko zmag pred Leclerom. Go 44.
L30NARD0
31. 03. 2019 19.33
+17
Res škoda za Leclerca.
NDM
31. 03. 2019 18.56
+1
brez veze ta f1...z pravili so jo unicili...namesto razvoja nazadovanje