Drugi športi

Podvig Ormožanov in Novomeščanov proti Borcu in Metaloplastiki

Ormož, 26. 10. 2024 19.55 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.J.
Komentarji
0

Rokometaši Jeruzalema Ormoža so na povratni tekmi 2. kroga evropskega pokala doma premagali Borac iz BiH s 33:19 in se uvrstili v naslednji krog. Prleška ekipa je na prvi tekmi pred tednom dni v Banjaluki izgubila z 20:26.

Saša Praprotnik
Saša Praprotnik FOTO: 24ur.com

Ormožani so se na povratni tekmi evropskega pokala tekmecem iz Banjaluke oddolžili za poraz na prvem dvoboju. Primanjkljaj šestih golov s prvega obračuna pred tednom dni so nadoknadili že sredi prvega polčasa, od svojih drugih mednarodnih tekmecev v sezoni 2024/25 pa so bili na povratnem dvoboju boljši v vseh segmentih igre. V uvodnem krogu so izločili litovski Granitas-Karys s skupnim izidom s 67:54.

Domači rokometaši so obetavno pričeli obračun v dvorani Hardek. V 17. minuti so po golu Gašperja Hebarja povedli z 10:4 in tako že v zgodnjem delu tekme izničili primanjkljaj s prve tekme v Banjaluki, le minuto kasneje pa je Filip Jerenec povišal na 11:4. Prleki so do konca prvega polčasa prevladovali, na veliki odmor so se odpravili z lepo prednostjo devetih golov (18:9).

Varovanci domačega trenerja Saša Prapotnika v drugem polčasu niso popustili. Vseskozi so nadzorovali tekmece iz BiH, največ pa so vodili za 13 golov (24:11, 25:12).

Pri gostiteljih sta bila najbolj učinkovita Tadej Sok in Jure Lukman, ki sta dosegla po osem golov, medtem ko je vratar Filip Ranfl zbral 14 obramb.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Rokometaši iz Novega mesta izločili Metaloplastiko iz Šabca

Novomeška ekipa je bila že na prvi tekmi v Šabcu na lepi poti, da razreši vse dvome o napredovanju v naslednji krog. Pred tednom dni je vodila že za devet golov, a se nato domov vrnila s prednostjo dveh zadetkov. Na povratni tekmi sta se tekmeca razšla z neodločenim izidom, novomeška pa je tekmico iz zahodne Srbije izločila s skupnim izidom 60:58. V prvem polčasu se je v dvorani Marof odvijal povsem enakovreden boj. Dolenjci so sredi polčasa povedli za tri gole (10:7), a so jih tekmeci iz Šabca dokaj hitro ujeli in izenačili na 11:11.

Izbranci domačega trenerja Mirka Skoka so drugo polovico tekme začeli s prednostjo gola (17:16). Do zadnjega zvoka sirene so imeli rezultatski nadzor, a njihova prednost nikoli ni znašala več kot tri zadetke (21:18, 22:19, 23:20, 24:21). Gosti so v 57. minuti izenačili na 26:26, mir v dolenjsko hišo pa sta prinesla zadetka Naceta Zajca in Vojislava Vukića. Pri Novomeščanih sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Vukić s sedmimi in Marko Nikolić s šestimi goli.

  • ULTRA 1
  • ULTRA 2
  • ULTRA 3
  • ULTRA 4
  • ULTRA 5
  • ULTRA 6
  • ULTRA 7
  • ULTRA 8

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.