Drugi športi

Podobna čast kot Janca doletela tudi Marguča

Veszprem, 29. 08. 2024 12.28 | Posodobljeno pred 15 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenskega rokometnega reprezentanta Gašperja Marguča je pred začetkom nove sezone doletela posebna čast. Po dolgih letih igranja za madžarski Veszprem (v letošnji sezoni se bo klub imenoval ONE Veszprem) je postal eden štirih kapetanov moštva.

Rokometaši madžarskega ONE Veszprema že dolga leta sanjajo naslov zmagovalcev Lige prvakov, a odločilnega koraka jim nikakor ne uspe narediti. S tem ciljem so v svoje vrste zvabili prekaljenega strokovnjaka Xavija Pascuala. Španskega stratega, ki je na dosedanji trenerski poti do evropske krone že popeljal slovito Barcelono (vodil jo je med leti 2009 in 2021). 56-letni trener iz katalonske prestolnice, kot rokometaš pa nekdanji vratar številnih španskih klubov, je pred začetkom tekmovalnega leta na klopi madžarskega giganta nasledil Momirja Ilića.

Gašper Marguč je postal eden štirih kapetanov ONE Veszprema.
Gašper Marguč je postal eden štirih kapetanov ONE Veszprema. FOTO: AP

Spremembe v igri so vidne, na zadnjem prijateljskem turnirju so ugnali tudi sloviti THW Kiel. A zasedba, v kateri že debelo desetletje navdušuje slovenski desnokrilni rokometaš Gašper Marguč, je doživela še eno veliko spremembo. Novi trener je namreč določil kar štiri kapetane, nekaj podobnega, kot imajo pri rokometnem gigantu Barceloni. Ob krožnem napadalcu Ludovicu Fabregasu, desnem zunanjem Nedimu Remiliju in madžarskem reprezentantu Patriku Ligetvariju je to postal tudi Marguč.

Celjan, ki si minutažo na svojem igralnem položaju deli z Belorusom Mikito Vailupaujem. Zanimivo, podobna čast, kot je priljubljenega Gašija doletela v madžarski rokometni prestolnici, je pred časom v vrstah zmagovalcev Lige prvakov iz Barcelone doletela tudi Blaža Janca, ki je v vrstah Kataloncev eden štirih kapetanov moštva.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.