Drugi športi

Po Clijstersovi uspešen tudi Federer

Motreal, 12. 08. 2009 09.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
K.A. / STA
Komentarji
2

Potem ko se je včeraj po dveletni upokojitvi v teniške arene uspešno vrnila Belgijka Kim Clijsters, je skoraj šesttedenski premor zaradi rojstva hčerk končal tudi najboljši teniški igralec Roger Federer.

Roger Federer
Roger Federer FOTO: Reuters

V prvem nastopu na turnirju v Montrealu je premagal izkušenega domačina Frederica Niemeyerja. Danes bo po poškodbi zaigral tudi Rafael Nadal.
 

Teden uspešnih vrnitev je začela Kim Clijsters, nekdanja igralka številka ena na svetu, ki se je pred dvema letoma upokojila, da bi se lahko posvetila materinskim radostim. Na turnirju v Cincinnatiju je gladko premagala Francozinjo Marion Bartoli, igralko, ki je trenutno v odlični formi, kar je dokazala v začetku avgusta, ko je v finalu turnirja v Stanfordu premagala tretjo igralko sveta Venus Williams.
 

Podobno prepričljiv je bil tudi Roger Federer, ki je nazadnje igral v finalu Wimbledona, nato pa izpustil niz turnirjev, saj je njegova žena Mirka povila dvojčici Charlene Rivo in Mylo Rose. "Po šestih tednih brez pravega tenisa, se pravi zgolj ob treningih, sem malce počasnejši, zlasti pri vračanju udarcev," je dejal Federer.

Danes (sreda) bo svoj prvi nastop po predčasnem izpadu na Roland Garrosu maja letos in nato odpovedi Wimbledona opravil tudi drugi igralec sveta Rafael Nadal. Stanje kolena bo najprej preveril v igri parov, nato pa, če bo vse v normalnem stanju, še med posamezniki. Na turnirju v Montrealu ga čaka zahtevno delo, saj se po dolgem času obeta sprememba na vrhu lestvice ATP. Britanec Andy Murray se lahko namreč prebije na drugo mesto, če osvoji turnir ali se prebije do finala, Nadal pa izpade v polfinalu.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

7m23
12. 08. 2009 14.39
kuk ste za cajtoooom! v dvojicah je že igrau in zmagau!!!
TheHardestthing
12. 08. 2009 11.08
to.. Go Fedex!!