Drugi športi

Pečenkina izpušča olimpijado

Moskva, 08. 07. 2008 11.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nekdanja svetovna prvakinja v teku na 400 m ovire Rusinja Julija Pečenkina zaradi zdravstvenih težav ne bo nastopila na olimpijskih igrah v Pekingu.

Jana Pečenkina (levo) bo zaradi zdravstvenih težav izpustila avgustovske olimpijske igre.
Jana Pečenkina (levo) bo zaradi zdravstvenih težav izpustila avgustovske olimpijske igre. FOTO: Reuters

Julija Pečenkina izpušča avgustovsko olimpijado. Kaj lahko pa se zgodi, je sporočil glavni trener ruske reprezentance Valentin Maslakov, da bo morala atletinja zaradi težav s srcem celo končati kariero.

"Julija (Pečenkina, op. p.) ima resne težave s srcem vse od aprila, zato v Peking ne bo odpotovala," je danes sporočil Maslakov in dodal: "Opravila je številne zdravniške preglede, ki pa ne dajejo natančnih rezultatov. Še zdaj ne poznamo pravega vzroka njenih težav. Zato ne verjamem, da se bo lahko pripravila na olimpijske igre v Pekingu."

Pečenkina, ki je v Helsinkih leta 2005 postala svetovna prvakinja, je bila lani na svetovnem prvenstvu v Osaki druga. Še vedno je svetovna rekorderka na 400 m ovire z znamko 52,34 sekunde, ki jo je postavila leta 2003 na ruskem prvenstvu v Tuli.


KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.