Drugi športi

Osaka po štirih letih zaprla eno poglavje: Hvala, Wim, za vse lepe trenutke

Tokio, 14. 09. 2024 08.19 | Posodobljeno pred 4 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
2

Japonska teniška zvezdnica Naomi Osaka se je razšla z belgijskim trenerjem Wimom Fissettejem, je na Instagramu sporočila nekdanja prva igralka sveta.

"Štiri leta, dva grand slama in ogromno spominov," je Naomi Osaka zapisala v objavi v svojih zgodbah na Instagramu. "Hvala Wimu, ker je odličen trener in še večja oseba. Želim ti vse najboljše."

Wim Fissette je bil dvakrat trener Osake, od leta 2019 do poletja 2022 in znova, ko sta lani začela sodelovati, ko se je Osaka želela vrniti na najvišjo raven po rojstvu hčerke Shai julija 2023.

Naomi Osaka ni pozabila na vse lepe trenutke, ki jih je preživela z zdaj že nekdanjim trenerjem Wimom Fissettejem.
Naomi Osaka ni pozabila na vse lepe trenutke, ki jih je preživela z zdaj že nekdanjim trenerjem Wimom Fissettejem. FOTO: Instagram - Naomi Osaka

Osaka je pod njegovim vodstvom osvojila naslova na dveh turnirjih za veliki slam na trdi podlagi na OP ZDA leta 2020 in na OP Avstralije leta 2021, prišla pa je tudi do finala v Cincinnatiju (2020) in Miamiju (2022). Toda štirikratna zmagovalka turnirjev za grand slam ima težave z nihanjem forme, odkar se je januarja vrnila na turnirje WTA v Brisbanu.

Njena zmaga v prvem krogu OP ZDA nad Latvijko Jeleno Ostapenko prejšnji mesec je bila njena prva v štirih letih nad igralko iz prve deseterice. V drugem krogu na US opnu v Flushing Meadowsu je klonila proti 52. igralki sveta Karolini Muchovi iz Češke.

"Bilo je malo težko, ker očitno lahko le po rezultatih ocenim, kako mi gre," je dejala po porazu proti Muchovi. "Počutim se, da lahko igram hitreje, počutim se bolje, vendar sem izgubila v drugem krogu. Tako da je bilo kar malo težko," je dodala Osaka, ki je padla na 75. mesto na svetovni računalniški jakostni lestvici. Od vrnitve je zaigrala na 16 turnirjih, a se je le dvakrat uvrstila v četrtfinale.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JOSEPH HAYDN
14. 09. 2024 09.29
+1
Ona nima v glavi pošlihtano, zato pa ni nič več od nje. Ko je samo igrala tenis, je bila uspešna, sedaj pa ni
Rodion Raskolnikov
14. 09. 2024 09.23
+3
Osaka ima 20 kg preveč, če bi sprejela to realnost in shujšala bi lahko v svetovnem tenisu še veliko naredila. Tako pa klobasa o psihologiji, zenu, enakosti, motivaciji, otroku… samo da se ne bi bilo potrebno soočiti s slonov v sobi. In ta slon je 20 kg sala.