Drugi športi

Olssonu poškodba preprečila pot v Peking

Stockholm, 23. 07. 2008 10.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
0

Švedski atlet Christian Olsson na bližnjih poletnih olimpijskih igrah v Pekingu ne bo branil zlatega odličja v troskoku, ki ga je pred štirimi leti osvojil v Atenah.

Christian Olsson
Christian Olsson FOTO: Reuters

Atlet Christian Olsson si je na torkovem mednarodnem atletskem mitingu v Stockholmu pretrgal kito v podkolenskem zgibu. Osemindvajsetletnega Skandinavca so v zadnjih letih pestile zdravstvene težave, na mitingu v švedski prestolnici pa mu je vnovična poškodba onemogočila nastop na letošnjem najbolj pomembnem športnem tekmovanju na svetu.

Ollsonove kronične zdravstvene težave so se začele po olimpijskih igrah v Atenah, v skoraj dveletnem prisilnem premoru pa je moral štirikrat pod operacijski nož. Kljub temu se je leta 2006 zmagovalno vrnil na atletska tekmovanja in na evropskem prvenstvu v domačem Göteborgu osvojil zlato kolajno. Na lanskem svetovnem prvenstvu v japonski Osaki ni nastopil, potem ko si je le nekaj dni pred začetkom tekmovanjem poškodoval stegensko mišico.

Olsson je v bogati karieri – poleg olimpijskega zlata iz Aten – osvojil še tri kolajne najbolj žlahtnega leska: na svetovnem prvenstvu v Parizu leta 2003 ter evropskih prvenstvih v Münchnu leta 2002 in Göteborgu leta 2006.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.