Drugi športi

Odprta velenjska tržnica

Velenje, 13. 03. 2008 07.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
1

Rokometni klub Gorenje iz Velenja bo pred novo sezono, kot vse kaže, doživel velike igralske spremembe.

Velenjski rokometni kolektiv, ki se je v lanski sezoni po neizprosnem boju uvrstil med evropsko elito, je dobil zadnjo tekmo državnega prvenstva proti škofjeloškemu Knauf Insulationu. Bolj kot sama zmaga pa so zanimive zgodbe povezane s spremembami po koncu letošnje sezone.

Trener Ivica Obrvan naj bi s Sašo Bratićem pošteno prevetril velenjsko ekipo.
Trener Ivica Obrvan naj bi s Sašo Bratićem pošteno prevetril velenjsko ekipo. FOTO: Damjan Žibert

Klub zagotovo zapušča Splitčan Drago Vuković - Vuk (odhaja v Gummersbach), med igralci, ki so se tako ali drugače znašli na izhodnih vratih, pa naj bi bili še Alen Blažević - Čiro (blizu Cimos Kopra), vratar Primož Prošt (blizu Silkeborga), desnokrilni igralec Pavel Baškin ter Čeh Tomaš Rezniček. Senzacionalna je sicer vest, da se s tujimi klubi spogleduje tudi otrok Gorenja Luka Dobelšek, a bržkone je v tem tudi nekaj resnice.

Velenjčani so v slovenskem prostoru znani kot eno izmed moštev, kjer so zadnja leta zelo pametno kupovali igralce, v kolikor pa bo klub zapustilo pet igralcev, pa bo zgodba le stežka podobno uspešna. Veliko besede pri nakupu igralcev ima trener Ivica Obrvan, ki že dolga leta tesno sodeluje s skorajda klubskim agentom Sašo Bratićem. Prav Bratić pa naj bi velenjske igralce tudi prodajal. Tako je po nam znanih informacijah pred tekmo v Gummersbachu Proštu sporočil, da je na Danskem vse dogovorjeno.

Podpečan in Čupić?

Med igralci, ki jih rokometni poznavalci povezujejo z Gorenjem v prihodnji sezoni, sta zaenkrat desnokrilni hrvaški reprezentant Ivan Čupić (Octavio Pilotes) in vratar Dušan Podpečan (Kadetten Schaffhausen). Zanimivo pri vsem skupaj je, da so se pred leti v Velenju z velikim veseljem odrekli prav Podpečanu.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

klavc@email.si
13. 03. 2008 10.43
upam, da gre za predčasne prekinitve pogodb in bo klub s tem vsaj kaj zaslužil