Drugi športi

Odpovedana tudi druga tekma v Lahtiju

Lahti, 02. 03. 2008 11.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
1

Močan veter je tudi danes zagodel organizatorjem skakalne tekme svetovnega pokala v Lahtiju, saj so jo morali odpovedati.

Prireditelji smučarskih tekem za svetovni pokal v Lahtiju so tudi danes imeli težave s slabim vremenom in so morali odpovedati tekmo. Že včeraj so začetek prve serije na ekipni tekmi večkrat prestavili, nato pa so morali tekmo dokončno odpovedati.

Podobno se je zgodilo tudi danes, saj bi se morali smučarji skakalci danes pomeriti na uvodni tekmi nordijske turneje (Lahti - Kuopio - Lillehammer - Oslo). Zaradi premočnega in spremenljivega vetra so tekmo po več prekinitvah dokončno odpovedali.

Zdaj se slovenski reprezentanti Jurij Tepeš, Robert Kranjec, Primož Peterka in Jernej Damjan skupaj s trenerjema Ari-Pekko Nikkolo in Matjažem Triplatom selijo v Kuopio, kjer jih že v ponedeljek čaka posamična tekma, ki jo bodo izpeljali namesto današnje odpadle.

"Vremenska napoved za naslednja dva dneva v Kuopiu je dobra, tako da mislim, da bodo prireditelji lahko izpeljali obe tekmi - tako ponedeljkovo nadomestno uvodno tekmo nordijske turneje kot tudi torkovo drugo tekmo," je povedal Triplat in pojasnil, da skakalce po novem urniku v ponedeljek ob 14. uri čaka trening, ob 15. uri bodo na sporedu kvalifikacije, predvidoma ob 16.30 pa prva serija uvodne tekme turneje štirih skakalnic.

Lahti
Lahti FOTO: Reuters


KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nika Furman
02. 03. 2008 18.18
Res upam, da jim bo v Kuopiu uspelo to, kar jim v Lahtiju ni.Pa komaj sem čakala skandinavsko turnejo, začela se je pa tako:-/