Drugi športi

Odbojkarice z zanesljivo zmago začele kvalifikacije za EP

Ljubljana, 27. 08. 2024 20.51 | Posodobljeno pred 17 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Nina Mihalič, STA
Komentarji
0

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je uspešno začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2026. V Ljubljani je s 3:0 (19, 13, 15) prepričljivo premagala Izrael in s tem takoj prevzela vodstvo na lestvici skupine C, v kateri so poleg omenjenih reprezentanc še Estonke, ki bodo v Ljubljani gostovale v četrtek.

Več videovsebin
  • Eva Zatković po zmagi nad Estonijo
    01:22
    Eva Zatković po zmagi nad Estonijo
  • Eva Pavlović Mori po zmagi nad Estonijo
    02:05
    Eva Pavlović Mori po zmagi nad Estonijo
  • Anja Mazej po zmagi nad Estonijo
    01:38
    Anja Mazej po zmagi nad Estonijo

Oslabljene Slovenke, favoritinje za prvo mesto v skupini, ki vodi na evropsko prvenstvo (poleg prvouvrščenih reprezentanc v sedmih skupinah se na EP uvrsti še pet najboljših drugih), so na šesttedenskih pripravah očitno opravile odlično delo. Proti Izraelkam, ki v skupini že imajo zmago, v gosteh so bile boljše od Estonk, so pokazale zbrano igro, spretno so izkoriščale svoje prednosti, bile zanesljive v vseh elementih, tako da gostje niso imele nikakršnih možnosti, da bi iz slovenske prestolnice odnesle ugoden izid.

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca FOTO: Aleš Oblak (OZS)

Varovanke novega selektorja Alessandra Oreficeja so v prvih dveh nizih nadzorovale izid od začetka do konca, v prvem so se tekmice do neke meje še upirale, v drugem pa ne. V tretjem so gostje nekaj časa še držale korak, odločilno prednost pa so si priigrale s štirimi zaporednimi točkami in vodstvom 18:12.

Gostiteljice, dosegle so sedem asov in osem blokov, imele pa odličen sprejem, ki je omogočil organizatorki igre, povratnici v reprezentanco Evi Pavlović Mori, da je z lahkoto organizirala napade. Podaje je enakomerno porazdelila vsem igralkam, Slovenke že nekaj časa niso pokazale tako raznovrstne igre. Saša Planinšec je dosegla 14 točk, Mija Šiftar in Lorena Lorber Fijok 11, Eva Zatković 10, Nika Milošič pa devet točk, slednja je bila najboljša serverka tekme.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.