Drugi športi

Ob Ani Gros na desnem zunanjem obetavna Milica Ignjatović

Ljubljana, 29. 08. 2024 11.38 | Posodobljeno pred 15 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ob 40-letnici delovanja rokometašic Krima Mercatorja je jasno, da klub ob dominaciji na domači sceni želi znova zavladati tudi Evropi. Igranje v elitni ligi prvakov pa v novi sezoni ne čaka le izkušenih posameznic kluba, ampak tudi mlade igralke. Denimo obetavno Milico Ignjatović, ki je na "mala vrata" vstopila v tabor Krimovk.

Rokometašice Krima Mercatorja so v novo tekmovalno leto znova zakorakala polne optimizma. Če je bolj ali manj jasno, da sta naslova državnih prvakinj in pokalnih zmagovalk označena v strategiji kluba z obvezno, je nekoliko drugače, ko je govora o evropskih ciljih. Ti so iz leta v leto višji, a ne glede na višino vlaganj in prihode vrhunskih okrepitev zadnja leta nemočno naskakujejo zaključni turnir najboljše četverice lige prvakinj. V letošnji sezoni naj bi bilo vendarle drugače, spoštovanja vreden proračun, sloves evropskega velikana, prestolnica in še kaj so razlogi, da se tudi največje zvezdnice evropskega rokometa odločajo za selitev v Krimovo družino.

Dragan Adžić želi z dekleti narediti korak naprej tudi na evropskih tekmovanjih.
Dragan Adžić želi z dekleti narediti korak naprej tudi na evropskih tekmovanjih. FOTO: Damjan Žibert

In ob 40-letnici delovanja kluba je morda nastopil najprimernejši trenutek, da stopijo na prste evropski eliti kapetanka slovenske reprezentance Ana Gros, Francozinji Tamara Horaček in Grace Zaadi Deuna, Španka Jennifer Gutierrez in še in še. A ne le izkušene posameznice, prihajajo tudi mlade nadarjene rokometašice. 

Nadarjena Srbkinja, ki se bo učila od izkušene Ane Gros

V zadnjem valu okrepitev je dres Krima oblekla tudi Milica Ignjatović. 18-letna desna zunanja rokometašica je podpisala dveletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno sezono. Doslej je nosila dres Železničarja iz Inđije, s katerim se je minulo sezono srbskega prvenstva uvrstila v končnico. Odločitev o selitvi v Ljubljano ni bila pretirano zahtevna, saj bo imela možnost izdatnega napredka, glede na dejstvo, da se na položaj desnega zunanjega vrača izkušena Ana Gros.

Prva tekma v EHF ligi prvakinj bo na sporedu 7. septembra (18.00) v Koprivnici proti Podravki Vegeti le teden dni kasneje, 14. septembra (18.00) pa bo v Areni Stožice na vrsti prva domača evropska tekma proti danski ekipi Nykobinga. Ta uvodna dvoboja bosta pokazala, kako dobro je ekipa pripravljena na izzive, ki jih čakajo v novi sezoni.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.