Drugi športi

Novak, Kavčič in Cingesar dodatno na Zormanovem spisku

Ljubljana, 07. 10. 2022 14.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Selektor rokometne reprezentance Slovenije Uroš Zorman v dnevih pred nedeljskim zborom reprezentance v Mariboru nima mirnega spanca. Nanj ne bo Gašperja Marguča, Boruta Mačkovška in Tadeja Mazeja, namesto njih prihajajo Domen Novak, Aleks Kavčič in Darko Cingesar.

Tilen Kodrin, Vid Kavtičnik in Uroš Zorman
Tilen Kodrin, Vid Kavtičnik in Uroš Zorman FOTO: Damjan Žibert

V nedeljo pozno popoldne se bo izbrana vrsta zbrala v štajerski prestolnici in tam zakorakala v prvi kvalifikacijski ciklus za nastop na evropskem prvenstvu leta 2024 v Nemčiji. V tednu dni bo odigrala tudi prva kvalifikacijska preizkusa – v četrtek si bo v mariborski dvorani Tabor ob 20. uri nasproti stala z reprezentanco Bosne in Hercegovine, v nedeljo pa bo ob 19.30 gostovala v Prištini na Kosovem. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na uvodnih obračunih selektor Uroš Zorman ne bo mogel računati na desnokrilnega rokometaša madžarskega Veszprema Gašperja Marguča, ki ima v zadnjem obdobju težave s hrbtom, z enakimi težavami se srečuje mladi levokrilni rokometaš celjskega kluba Tadej Mazej, steber obrambe in prvo izbiro na levi strani zunanje linije Boruta Mačkovška pa je od igrišč oddaljila poškodba rame. Zorman bo prazne vrzeli zakrpal z levorokim Domnom Novakom, ki igra za nemški Wetzlar, članom škofjeloškega Urbascapa Darkom Cingesarjem in Aleksom Kavčičem, ki se je na igrišča v dresu Zagreba uspešno vrnil po težavah z ramenom.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.