Drugi športi

Novak bo zamenjal klub, a ostaja v Nemčiji

Berlin, 05. 09. 2024 08.27 | Posodobljeno pred 13 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenskega reprezentanta Domna Novaka v prihodnjih mesecih čaka zadnja sezona v dresu nemškega Wetzlarja. Poleti bo na športni poti naredil velik korak naprej. Še naprej bo ostal med nemško elito, kjer pa bo od jeseni branil barve ene najuspešnejših tamkajšnjih ekip, SG Flensburg-Handewitt, s katero je sklenil dvoletno pogodbo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Domen Novak je športno pot začel pri Krimu, predhodniku Ljubljane, v sezoni 2017/18 zaigral za Slovan, naslednjo sezono pa preživel pri Dobovi. Sledil je prestop v Celje, poleti 2021 pa se je podal k Wetzlarju, s katerim bo vstopil v četrto sezono.

Domen Novak med polfinalom na OI v Parizu.
Domen Novak med polfinalom na OI v Parizu. FOTO: AP

26-letnik, ki igra na mestu desnega krila, je za slovensko izbrano vrsto prvič nastopil aprila 2021, do danes pa zanjo zbral 47 nastopov in zabil 86 zadetkov. Nazadnje je bil član reprezentance na poletnih olimpijskih igrah, ko je ta zasedla izjemno četrto mesto. Da je Slovenija sploh imela priložnost sploh nastopati na omenjenem elitnem športnem dogodku v Parizu, ima kar nekaj zaslug tudi Novak, ki je v uvodnem krogu kvalifikacijskega turnirja v zadnjih sekundah proti Brazilcem zabil odločilni zadetek za minimalno zmago, ta pa je bila na koncu ena ključnih za četrto slovensko pot na olimpijske igre.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tudi v elitni nemški Bundesligi Novak iz sezono v sezono kaže vse boljše predstave. Na dosedanjih 190 tekmah je zabil 658 zadetkov. Samo v minuli sezoni je ob 73-odstotni natančnosti pri strelih na 30 nastopih dosegel 346 zadetkov, od tega 148 s sedmih metrov.

"Zelo sem ponosen, da bom z naslednjo sezono igral za SG. To bo nov velik izziv v moji karieri. Imam velika pričakovanja in se želim hitro vključiti v vrhunsko ekipo," je za spletno stran naslednjih delodajalcev dejal Novak in dodal: "SG je eden največjih klubov v Evropi, z bogato zgodovino, zato ni bilo težko sprejeti odločitve. Flensburg se vedno bori za naslov. Naredil bom vse, da bomo dosegli cilje, ki si jih bomo zastavili!"

"Z Domnom nam je uspelo pridobiti igralca, ki ima ogromen potencial in mednarodne izkušnje," komplimentov na račun Slovenca ne skriva direktor SG Holger Glandorf. "V minuli sezoni je pokazal, da ima velik talent in premore dobro razumevanje igre. Veselimo se sodelovanja z njim," je še dodal.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.