Drugi športi

Superpole Razgatliogluju, nedeljska dirka komu drugemu kot Bautisti

Donington, 02. 07. 2023 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.D., J.B.
Komentarji
7

Turški dirkač Toprak Razgatlioglu je dobil sprint dirko razreda Superbike na VN Velike Britanije v Doningtonu. Drugi je bil Alvaro Bautista, tretji pa ljubljenec domačih navijačev Jonathan Rea. Nekaj ur pozneje je vodilni v skupnem seštevku Bautista znova dokazal svojo prevlado in zmagal na nedeljski dirki. Drugi je bil Razgatlioglu, Danilo Petrucci se je s tretjim mestom prvič v prvenstvu Superbike povzpel na podij.

Z naskokom vodilni dirkač v skupnem seštevku Alvaro Bautista se je moral na prvi nedeljski preizkušnji zadovoljiti z drugim mestom, a bil kljub temu zadovoljen. Poudaril je, da so občutki na motociklu vse boljši. Obenem pa je prav v zadnjem krogu v boju za drugo stopničko s prehitevanjem ugnal Jonathana Rea.

V ospredju je bil še hitrejši Toprak Razgatlioglu, za katerega je to druga zmaga sezone. Še enkrat več je dokazal, da mu steza v Donington Parku zares leži, saj je lani tu kar trikrat slavil. "Končno. Kar nekaj dirk je minilo, odkar sem zadnjič stal na najvišji stopnički," si je po zmagi oddahnil turški dirkač, ki je prekinil niz zaporednih zmag Alvara Bautiste, ki je trajal kar 15 preizkušenj. Španec v skupnem seštevku na ta račun še naprej močno vodi.

Tik pod odrom za zmagovalce sta končala Italijana Andrea Locatelli in Danilo Petrucci. Šesto mesto je osvojil še en domačin Alex Lowes.

Nedeljska dirka se je ustavila že pred koncem prvega kroga, natančneje v osmem ovinku v katerem so padli Loris Baz, Michael Ruben Rinaldi in devetkratni zmagovalec na tej stezi Tom Sykes. Baz se je hitro dvignil na noge, Sykes in Rinaldi pa sta potrebovala pomoč varnostnikov in reševalcev. Oba so odpeljali v bližnjo bolnišnico. 

Ob ponovnem startu se je na prvo mesto zapeljal Turk Razgatlioglu, a Bautista je kmalu postavil stvari na svoje mesto in na koncu tudi pričakovano zmagal. Na tretje mesto za drugim Razgatlioglujem se je na podij prvič v prvenstvi Superbike uvrstil Danilo Petrucci.

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dolar Kramp
02. 07. 2023 18.19
Kako se sploh njegov priimek prebere? 🙃
Dolar Kramp
02. 07. 2023 12.40
-4
Prvak ziher ne bo. Prvak bo Jonatan Rea.
cbrman
02. 07. 2023 15.31
+4
Rea bo prvak, ko bo imel KWAKA enako število vrtljajev kot Ducati...
bandit1
02. 07. 2023 16.22
-1
Prvak bo ko bo imel več točk kot Bau, ali pa kateri drugi.
Mario74
03. 07. 2023 08.56
Kot prvo kawa so vrnili vrtljaje Ducetu so jih vzeli.. Kot tretje Ne vlagajo v ravoj in je tudi tako stanje kot je..
motorist_mb
02. 07. 2023 08.41
+3