Drugi športi

Norris do tretje zmage, Verstappen drugi

Singapur, 22. 09. 2024 15.56 | Posodobljeno pred 1 uro

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
S.V., STA
Komentarji
6

Britanec Lando Norris je zmagovalec dirke Formule 1 za VN Singapurja. Dirkač McLarna je pod reflektorji prišel do tretje zmage v karieri. Suvereno vodstvo od starta do cilja mu je na koncu prineslo 20 sekund naskoka pred vodilnim v skupnem seštevku za SP Maxom Verstappnom iz moštva Red Bull. Tretje mesto je zasedel Norrisov moštveni kolega Oscar Piastri.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Za Avstralcem Piastrijem sta se zvrstila Mercedesov George Russell in Ferrarijev Charles Leclerc. Šest dirk pred koncem in velikim finalom v Abu Dabiju ima Norris 52 točk zaostanka za Verstappnom. V konstruktorskem seštevku so pri McLarnu vse bolj zadovoljni, saj so prednost pred Red Bullom povečali na 41 točk.

Norris se je očitno najbolje privadil težkim pogojem v Singapurju in v za to dirkališče značilni izjemni vročini ter vlagi. To je Britancu uspelo letos tudi v Miamiju in Zandvoortu. Pomembno je bilo, da mu je končno uspel dober start, s katerim je prvič ubranil najboljšo startno pozicijo in po 178 metrih ravnine kot vodilni prvi zapeljal v zavoj za suvereno slavje.

Lando Norris
Lando Norris FOTO: AP

Na dirkališču Marina Bay Street Circuit je bil Norris prepričljiv, le enkrat je na polovici dirke poskrbel za razburjenje na tribunah in v boksih, ko se je rahlo dotaknil stene ob progi, a je bila njegova prednost dovolj velika, da je naprej kraljeval na čelu kolone. Brez večjih težav pa so dirko odpeljali tudi preostali vozniki, saj prvič po letu 2008 na stezi ni posredoval varnostni avtomobil.

"Res neverjetna dirka. Bilo je nekaj neprijetnih trenutkov, a sem vse težave rešil. Letel sem skozi celo dirko," je po zmagi povedal Britanec.

Vse kaže, da se obeta zanimiv zaključek sezone, saj Nizozemec Verstappen na videz vodi suvereno, a je že osem dirk brez zmage, zdi pa se, da ima Norris trenutno tudi najhitrejši bolid med vsemi. Verstappen bo moral še naprej počakati tudi na prvo zmago na tem dirkališču. Danes je bil drugi, kar mu je uspelo tudi leta 2018.

Tekmovalce zdaj čaka daljši premor. Čez štiri tedne bo Austin gostil VN ZDA.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

snacks
22. 09. 2024 17.22
+1
Pa še Ališič naj pride nazaj ...TOP!
snacks
22. 09. 2024 17.19
+2
Imam občutek, da bo POP TV drugo leto prenašal dirke f1👍👍
medŠihtom
22. 09. 2024 17.37
sej mas highlightse na ytubu, kaj pa še rabiš, 10-15 min report dogajanja in to je to, ostalo je itak boring. časi ko se je ždelo pred tv in gledalo dirke so mimo. edino kar bi na poptv blo verjetno bolš je da bi komentatorja andraža instantno odslovili ker koker je pa ta čovek moteč odveč neprimeren dologčasno sam sebi namen, takega pa ne najdeš zlepa. ne bo razumu da spada v neko drugo obdobje, s svojim besednjakom, pa ne bo razumu.
medŠihtom
22. 09. 2024 17.11
še teh par stare generacije se more spokat, nande luis ferštap pa še kir, pa bo bolje. stari ljudje s sabo nosijo obremenjenost in balast, tega ne rabimo ne gledat ne poslušat. nikjer ne sam v f1.
tomahawk
22. 09. 2024 16.30
+0
💪💪💪💪
sencina
22. 09. 2024 16.28
+1