Drugi športi

Neža Klančar 'prekratka' za polfinale SP

Gwangju, 25. 07. 2019 07.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Plavalka ljubljanske Olimpije Neža Klančar je na svetovnem prvenstvu v Gwangjuju v Južni Koreji zasedla 25. mesto na 100 m prosto in zaostala za cilji. Z najboljšim jutranjim nastopom v karieri, 54,88 sekunde, je bila od osebnega rekorda, s katerim je osvojila kolajno na mladinskih olimpijskih igrah v Buenos Airesu, oddaljena tri desetinke sekunde.

Neža Klančar
Neža Klančar FOTO: 24ur.com

Neža Klančar je polfinale zgrešila za šest desetink in bila nezadovoljna tudi zato, ker je bil dosežek teoretično dosegljiv in enak želji po novem osebnem in državnem rekordu. A mlada Ljubljančanka je naredila slab obrat, prišla preblizu koncu bazena in tam zapravila vsaj državni rekord. "Solidno, a ne morem reči, da je v redu, glede na treninge skozi celo sezono. Pričakovala sem več," je po tekmi dejala 19-letna reprezentantka in kasneje dodala, da je "obračala z ritjo", kjer je zaradi slabšega odriva izgubila tistih nekaj pomembnih desetink, ki bi jo na koncu zadovoljile s pokazanim v bazenu. Klančarjeva je šla pogumno v boj s svetovno elito, imela pa zase izredno slabo progo, saj diha na levo stran, zato je v prvi polovici tekmice lahko spremljala, v drugi pa ne in morda tudi tam zapravila nekdaj desetink. Kot pravi, na treningih brez težav drugo polovico odplava v 27 sekundah, tokrat pa je šlo na drugih 50 metrih kanček počasneje. "Želja je bila osebni rekord, a ni se izšlo, zato seveda nisem povsem zadovoljna. Izid pa ni slab, kar je v redu," je še dejala plavalka, ki je iskala besede o tem, kaj je manjkalo, da ni izpolnila visoko zastavljenih ciljev.

A o kakovosti njenega današnjega dosežka nesporno priča tudi statistika slovenskega plavanja. V zgodovini je bila enkrat hitrejša le Sara Isaković, ki je leta 2008 v Eindhovnu v polfinalu evropskega prvenstva s 54,86 dosegla dve stotinki boljši dosežek od današnjega izida Klančarjeve.

V petek bo slovenske barve v Gwangjuju na 800 m prosto branila Ravenčanka Tjaša Oder, v soboto pa nato vnovič čaka nastop Klančarjevo na 50 m prosto.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.